keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Käpygrilli


Suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi, lähdimme sekalaisella seurueella etsimään Käpylästä suomalaista ruokakokemusta, kortteliravintolahengessä. Olin kuullut Käpygrillin mainittavan useammassakin keskustelussa, joten pitihän se itse kokeilla. 

Salaattipöytä (pelkästään otettuna 6,50 e, ruoan kanssa ilmainen) yllätti positiivisesti, oli ohralisuketta, marinoituja oliiveja, papuja, tuoretta salaattia, pasta- ja perunapohjaisia sekoituksia ja focaccian tyylistä leipää.


Itse ruokalista oli aika kirjava; salaatteja, pizzoja, pastoja, kasvis-, kana- ja kalaruokia sekä leikkeitä. Olin saanut suosituksen että täällä kannattaa syödä pizzaa. Tai pihviä. Ja päädyin sitten valitsemaan kasvispaistoksen. Mutta kannatti! Artisokkaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa tomaattisessa kastikkeessa, mozzarellaa säästämättä. Oikeasti maukasta ja oli muhinut uunissa tarpeeksi kauan.


Siippani söi pizzaa, hyvää kuulemma sekin, vaikka lisämozzarella osoittautui hieman huonoksi valinnaksi - liikaa juustoa. Joskus sekin on mahdollista.


Metsästäjänleikkeen kanssa tulleessa sienikastikkeessa oli kuin olikin metsäsieniä!


Jaanan leikkeen kuvat meni mönkään, mutta ilmeisesti Wieninleike ei ollut pöllömpi valinta. Jälkiruokalista herätti hilpeyttä, jos maha olisi suinkin vetänyt, oltaisiin ehdottomasti testattu Kattilan pohja -herkkua! Ihan kuin Sirkka-mummon vaniljakiisseli!


Kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys oli Käpygrilli. Kasvispaistos maksoi hiukan yli kahdeksan euroa, pizza taisi olla 9 e. Hinta ja laatu täsmää, sanoisin.


Tuolla toisella puolella on kuulemma hurjempi meno. Iik.


Jos teillä on hyviä kortteliravintolavinkkejä, kertokaa toki! Itse olen ollut Weeruskan ystävä pitkään mutta siellä tuntuu taso hieman laskeneen. Harmi.

7 kommenttia:

 1. Olipas kiva kuulla tämä vinkki. En ole koskaan käynyt, mutta riittävän hollilla, että pitää kyllä kokeilla. Mukavaa kortteliravintolatunnelmaa on myös Ukko-Munkissa, ruoan taso tosin vaihtelee. Fiinimpi mukava kortteliravintola on Solna Munkassa, siinä on eurooppalaista fiilistä, kun haluaa syödä hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos näistä! Enpä ole kummassakaan käynyt. Ja hei tuli mieleen vielä yksi suositeltava, legendaarinen Kannas tuolla Hietalahden suunnalla, todella jees!

   Poista
 2. Kattilanpohjaherkun maistamatta jäämisen vuoksi tuonne voisi jossain vaiheessa tehdä uuden retken. Yritän saada oman käpypostaukseni aikaiseksi viikonloppuna :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kattilanpohja pitää ehdottomasti vielä testata!

   Poista
 3. hmm, helsingissä on aika monta ravintolaa, joista en oo kuullutkaa. harmi vaan, ettei meidän huudeilla oo yhtään kortteli- tai muutakaan ravintolaa!

  VastaaPoista
 4. täälä pitää kyllä käydä.. aika hyvin kotimatkalla töistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hieman bordellimaisesta (jännittävät punaiset valot) ulkoasusta huolimatta kannattaa uskaltautua sisään. Jos testaat kattilanpohjaa, kerro toki oliko nimensä veroinen.

   Poista