keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Ihanista ihanin viesti

Tämä kevät on ollut sellaista aikaa, ettei ole huvittanut blogata. Putkiremppaevakkoasunnossa on mukana vain välttämättömimmät tavarat ja astiat, täällä ei ole uunia, eikä uusiin ruuanlaittokokeiluihin ole muutenkaan ollut innostusta. Käsitöistä tai askarteluista nyt puhumattakaan.

Mutta sitten sähköpostiin kilahtaa aivan yllättäen viesti, joka todella saa hymyn huulille:

"Hei! Helmikuussa 2011 käydystä keskustelusta ihastuneina totesimme, sisareni Anita ja minä teidän mieltymyksenne Jelppis-nukkeen. Minua pyydettiin 70-luvulla suunnittelemaan Kehitysvammaisten Tuki ry:lle Jelppis-kampanjatuoteeksi kangas, jota voidaan myydä nukkena ja/tai tyynykankaana. Vastasin pyyntöön, että sisareni Anita Mustonen (Ekblom) on siihen tehtävään ehdottomasti minua parempi. Niin hän sai työn tehtäväkseen. Kangas painettiin E.Helenius Oyllä (ei enää toiminnassa, ja sitä myytiin kangaspaloina itse kunkin ommeltavaksi tyynyksi tai nukeksi.

Lämpimin terveisin toivotamme onnellista yhteisoloa vauvalle Jelppis-nuken kanssa.
Aila ja Anita

PS. 60asteen pesussa peseytyy irronnut väri pois tuotteesta."

Voi hyvänen aika, mikä yllätys! Kyseessä on tietysti tämä Jelppis-postaus. Oli aivan mielettömän hienoa saada viesti nuken tekijöiltä! Yritin googletella Jelppiksen alkuperää jo aiemmin, mutta aika laihoin tuloksin.

Ailalle ja Anitalle tiedoksi, että Jelppis voi edelleen hyvin, ja väritkin ovat pysyneet paikallaan.
 Sen leikittäjällä vain on usein aika kiire, joten tämän tarkempaa kuvaa parivaljakosta en onnistunut pyydystämään.
Tästä ihanistakin ihanimmasta viestistä suorastaan liikuttuneena ja innostuneena jatkan taas blogaamista innolla. (Onneksi oma hetkellinen väsähtäminen ei ole vaikuttanut blogin julkaisutahtiin, kun meitä kirjoittajia on kuitenkin kuusi.)

7 kommenttia:

 1. Ihana ylläri, vähän kuin pullopostia olisit saanut. Jelppis on minulle uusi tuttavuus, hellyttävä kuin mikä.

  VastaaPoista
 2. Voi, mahtavaa ja suloista!

  Minäkin löysin Jelppis-kankaan jostain kaapista. Omani on vielä ompelematta, mutta pitääkin aktivoitua, että pikkutyyppi saa kesäksi kaverin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompele ihmeessä! Jelppis on yliveto: kolme lasta sillä on jo leikkinyt, ja yhä vaan porskuttaa.

   Poista
 3. Ihana Jelppis, huippu! Tämmösten juttujen takia blogimaailma on niin hauska :)

  VastaaPoista
 4. Ihmettelin jo edellisen postauksen yhteydessä, miksi Jelppis näytti niin tutulta - nyt sain hurjat flashbackit. Tuollainen nukkehan oli jo viime vuosituhannen puolella edesmenneen isoäitini luona! Harmi, ettei minulla ole aavistustakaan sen nykyisestä olinpaikasta, mummilla kun oli 14 lastenlasta ja lapsenlapsenlapset siihen päälle.

  VastaaPoista