sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Torilta

Viikonloppu aloitettiin torilla. Syötiin puuroa ja ostettiin parvekekukkia, muun muassa. Viereisessä pöydässä istui sattumalta Maija, joka parvekekukkasuunnitelmistani totesi: "ooo, aikuista". No niinhän se taitaa olla!

Olen aivan noviisi parvekekukkajutuissa, mutta kun näin väliaikaiskodin naapurin dianat, oli se menoa. Menin aivan hurmokseen pienistä vaaleanpunaisista kukkasista. Kiva puinen laatikko löytyi Etolasta: ostin kaksi.


Kukkamyyjä sanoi, että kastella täytyy ja ravinteita käyttää. Okei. Mutta yhtä asiaa en tajunnut: kuulemma viikossa voisi pitää yhden vesipäivän ja muuten käyttää ravinteita. Millaisia ravinteita ja siis lorausko vaan laatikkoon ilman laimentamista? Olen todellakin ensimmäistä kertaa tällaisten asioiden äärellä: katsotaan, kuinka kauan ihanaiset dianat pysyvät hengissä.

Ja siitä aikuisuudesta sitten: mitähän Maija tuumaa tästä ostoksesta? Aika aikuista tämäkin, hih. Tuli välitön "pakko saada" -fiilis, kun kävelin Korikeitaan kojulle. Mies vakuutettiin pärekorihankinnasta lupauksella sujauttaa ikkunalaudalla pursuileva lehtipino jatkossa koriin.
 Ostin toki myös raparperia! Siitä kiisseliä.

8 kommenttia:

 1. Naapuripöydästä kuuluu nyt, että "Oi miten kauniita kukkia"! Ja hienot laatikot (Etola osaa joskus yllättää!). Ja pärekorihan on nykyään mitä trendikkäin valinta. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanat kukat. Minuakin alkoi himottamaan. Tuommoisia en ole kuitenkaan taalla pain maailmaa nahnyt. Pitaa hieman kysella. Ei sinulla sattuisi olemaan kukan englanninkielista tai latinankielista nimea? Ihmeellisesti niita aikuisia juttuja valilla tuntuu tuppaamaan tahan elamaan mutta parvekekukat ja parekori on kylla ehdottomasti sielta mukavimmasta paasta. :) Mukavaa sunnuntaita taalta rapakon takaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin jo aiemmin googlettaa dianaa, mutta laihoin tuloksin. En siis osaa vastata! Mutta jos karttuu lisätietoa ko. kukasta, niin kerron. Onnea etsintöihin, Ina!

   Poista
 3. Kukkakauppias varmaan tarkoitti että joka päivä kastellaan kyllä, 6 päivänä ravinteiden kanssa ja yhtenä päivänä vain vettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä todella olen vasta-alkaja näissä jutuissa. Joka päivä kasteleminen tuntuu paljolta, mutta ehkä se sitten on niin. Uskon sua :)

   Poista
 4. Kiitti parvekelaatikkovinkistä! Oon nähnyt vaan niitä muovisia, onneksi meidän ainokainen sellainen jäätyi rikki niin on hyvä syy ostaa uusi. Oliko pärekorit kuinka hinnoissaan? Ostin viime kesänä yhden aika ison eräiltä markkinoilta, 40 euroa tuntui aika tyyriiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Etola oikein positiivisesti yllätti nyt tarjonnallaan. Pärekori maksoi 30 euroa eli hinnoissaan oli. Mies yritti toppuutella, mutta ei auttanut: mä vaan niin paljon halusin sen, hehe. Mutta ei kyllä kadutakaan, sillä vaikuttaa olevan lujaa tekoa, ja minusta kovin söpö!

   Poista