maanantai 14. toukokuuta 2012

Anteeksi mummo.

Väärinkäytin kakkuvuokaasi. Tosin olisi tämä ehkä sinuakin hymyilyttänyt.


Hirveä istutusvimma iski ja ei ollut oikeen mitään mihin kukkia laittaa, piti sitten käyttää mielikuvitusta.

Muutenkin tullut häärittyä parvekkeella. Tilli johtaa kisaa! Kreiseintä on että yrttien takana oleva porkkana alkoi sekin nostaa päätään. Kylvin siis vähän mitä sattui ja ajattelin että katsoo sitten mitä tapahtuu.


Ja tässä todellinen yllättäjä, papu kasvaa aivan hullua tahtia, ja mulla ei ola hajuakaan millainen papu sieltä on tulossa.


Sympatiapisteet menevät rucolalle, joka puskee säilykepurkista. Kuten sanottu, vähän nuo alan tarvikkeet olleet hakusessa.


Kokkausrintamalla on lähinnä keskitytty parsa-halloumisalaattiin ja sen erilaisiin versioihin, ei vaan kyllästy, ei.



Niin ja tää kukka päätyi hillopurkkiin. Myönnän että mä olen siis aivan aloittelija kaiken kasvatuksen suhteen. Mulla oli nuorempana kasvi (jonka nimi ei koskaan selvinnyt) ja sitten se kuoli. Viime kesänä sain pidettyä elossa basilikaa ja pinaattia. Rosmariinikin selvisi jouluun asti jolloin se koristeltiin toimittamaan joulukuusen virkaa. Mites teillä, kasvaako jotain parvekkeella tai ikkunalla?


15 kommenttia:

  1. Olen sinua yhden kesän edelläviherpeukalohommissa, mutta kiilasit näillä jo ihan ohi ;-) Mahtavaa omistautumusta asialle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, katotaan nyt eteneekö nuo haituva-astetta pidemmälle.. Jos saan jotain syötävää noista aikaiseksi, sitten pidän juhlat!

      Poista
  2. mää sain joskus kymmenen vuotta sitte paulta lahjaksi traakkipuun, ja se on edelleen hengissä. oon itestäni aika ylpeä!

    noista kokeellisista parvekekasvatuksista oon kade. mää en laita tänä vuonna parvekkeelle kasvamaan mitään, koska parvekkeen alla jylläävä piharemontti masentaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No wau, syytä ollakkin ylpeä! Toivottavasti kokeellisuus myös kantaa hedelmää :) Kyllä mä äitienpäivänä vähän liikutuin mun yrttivauvojen kovasta kasvutahdista. Remontit on hanurista, aina.

      Poista
  3. Ihana pikku kasvimaa! Mulla ei nyt ole parveketta, mutta Helsingissä vielä asuessa parveke muuttui kesäisin kasvimaaksi;D

    VastaaPoista
  4. Mahtavaa! Kukkaruukuista jättipisteet :) Meillä taisi olla yksi satsi korianteria kans säilykepurkissa viime vuonna, kun ruukut loppuivat kesken. Siitä sadosta ei tullut mitään, mutta syy löytynee enemmän viljelijöistä kuin säilykepurkista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt itseasiassa ne rucolat just kärsii purkissaan vedenpaisumuksesta, vähän yli-innokkaasti kastellut kai kun viime vuonna puolestaan pääsi kuivahtamaan pari kaveria.. Kultainen keskitie ei ole niin helppo!

      Poista
  5. Herttaisen näköinen kasvimaa! Kakkuvuokasysteemi on ihanin:)

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, välillä se on kai siis ihan hyväkin että joutuu katselemaan omistamiaan tavaroita uusin silmin!

      Poista
  7. Ihania ideoita! Kannattaa suojata tuon hillopurkissa olevan samettiruusun juuret valolta, ettei se kuolla kupsahda. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, loistavaa, kiitos vinkistä! Just tällaisia perushommia en tiedä yhtään. Itseasiassa mietinkin miksei useammin ole lasipurkeissa kasveja, tämäpä selittää!

      Poista
  8. Mahtava idea tuo kakkuvuoka kukkaruukkuna! =)

    VastaaPoista
  9. Oi, sympaattisia istutuksia! Olet ollut tosi aikaansaava; itse olen viikkokausia yrittänyt saada itsestäni irti sen verran, että saisin kaverilta saadun chilin taimen istutettua isompaan ruukkuun. Sitä vain mietin, että onko sulla noiden ruukkujen pohjalla kivimursketta tai ruukunpalasia tai jotain, mihin ylimääräinen vesi pääsee valumaan, ettei juuret joudu olemaan koko ajan vedessä, jos sattuu ylikasteluita? Vähän kuin salaojitus siis, estää juuria homehtumasta! En kyllä tiedä onko se niin tärkeää tuommoisissa kesän ajan elävissä, pidempiaikaisissa huonekasveissa ehkä pikemminkin. Laita kuvia sitten sadosta kanssa! PS. Parsa-halloumisalaatti näyttää HULLUN hyvältä!

    -Pippuriina

    VastaaPoista