maanantai 21. toukokuuta 2012

Toscapannaria ja pubiruokaa Tampereen tyyliin


Kun tekee isolle porukalle jälkkäriä, päädyn usein miettimään reseptejä, joita voi tehdä uunipellillisen. Mokkapalat on ajaton klassikko. Ja koska mokkapaloissa parasta on kuorrute, ajatus lähti harhailemaan muihin kuorrutteisiin, joita haluaa syödä suoraan kulhosta. Tosca! Tuo mitä ihanin mantelin ja sokerin mössöliitto. Ja sitten päädyinkin Pumpkin Jam- blogiin, josta bongasin tämän nerouden, toscapannari. Tuloksena 12 tyytyväistä syöjää, suosittelen!

Toscapannukakku
(ohje alunperin Pirkan sivuilta)

7 dl maitoa
2 luomumunaa
3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

Tosca:
3/4 dl öljyä
100 g mantelilaustuja
3/4 dl sokeria
2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
3 rkl maitoa

Vatkaa sähkövatkaimella maidon joukkoon munat, jauhot, rasva ja suola. Taikina saa turvota kulhossa puolisen tuntia. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta. Nosta pannukakku uunista ja levitä päälle toscakuorrutus. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.



Tätä herkkua nautittiin Tampereen maisemissa, jossa myös ulkoruokintamahdollisuudet ovat mainiot. Kauppahallissa sijaitseva ranskalainen 4 Vuodenaikaa on lounasaikaan ihan paras vaihtoehto. Koko halli on muutenkin todella symppis. Pitkään olen haaveillut että pääsisin käymään kehutussa Gastropub Tuulensuussa. No nyt pääsin ja paikka tosiaan oli hehkutuksen arvoinen.

Parsamunakas oli muhevanmehevä.


Ja talon juustopiirakka vei kielen mennessään. Ei uskoisi että tuolta salaatin seasta löytyy pieni pala taivasta.


Tänne pian uudestaan. Ja vaikka mitä kivoja paikkoja Tampereella vielä testattavana, ainakin Berthaa on kehuttu, Vohvelikahvilakin on vielä käymättä. Oivoi, syömisen ihanuutta ja ajan (sekä vatsan vetävyyden) puutetta.

6 kommenttia:

  1. Nam, tekemäsi pannari näyttää kyllä todella herkulliselta ja mehevältä! Olin pari viikkoa sitten Salutorgetin brunssilla ja he tarjosivat jälkiruoaksi mantelipannukakkua, joka vei kielen mennessään. Pitää ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam, oliko siinä siis toscakuorrute vai muuten vaan mantelit mukana? Tuli mieleen että sopisi mantelijauho mainiosti taikinaankin!

      Joo tää on kyllä hyvä. Ensi kerralla vaihdan ehkä kuorrutuksen öljyn voihin ja sokerin tummaan sokeriin tän syntisen herkun maksimoinniksi. Woah.

      Poista
    2. Siinä versiossa ei ollut varsinaista toscakuorrutetta, vaan mantelilastuja oli ripoteltu sellaisenaan pinnalle. Luulen, että taikinaan oli käytetty tämän lisäksi mantelijauhoja, ainakaan pohja ei maistunut ihan perusreseptillä valmistetulta pannukakulta. Tämä sinun omasi on kuitenkin vielä "juhlavampi" kuin heidän omansa! :)

      Poista
    3. Okei! Mutta sitä mantelijauhoa pitää kyllä testata taikinaan, voisi toimia!

      Poista
  2. Vau, tuon toscapannarin meinaan muistaa. Teen pannaria melkein joka viikko, ahvenanmaalainen on suosikkini. Mutta tuota toscaa pitää testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mulla taas se ahvenanmaalainen testilistalla! Ja kuin sattumasta ystävä tarjosi eilen suolaista pannaria ja tajusin niidenkin lopuuttomat variointimahdollisuudet. Ehkä omistankin kesän 2012 pannareille :) Toimii piknikilläkin!

      Poista