lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 10


Saatiin Ellulta pötkö piparkakkutaikinaa ja siitähän käynnistyi pohdinta, mihin kaikkeen sitä voisikaan hyödyntää. Ja koska kiistaton totuus on, että piparkakkutaikina on parasta taikinana, niin mitäpä sitä sitten paistamaan. Jäädytetään se! Tässä oma jouluinen versio Ben & Jerry'sin Cookie Dough jätskistä, piparkakkutaikinajäätelö, ihan järjettömän hyvää!



Piparkakkutaikinajäätelö

1,5-2 dl vaniljajäätelöä (per syöjä)
pieni köntti piparkakkutaikinaa

Annostele jäätelö kulhoon, anna sulaa tovi jotta saat jäätelön notkeaksi. Nypi piparkakkutaikinasta sormen pään kokoisia paloja ja sekoita joukkoon. Osa paloista saa sekoittua kokonaan, osa saa jäädä isommiksi paloiksi. Laita takaisin pakkaseen ja jäädytä uudelleen ennen tarjoilua.

Taikinapötkö, ah. Tosi hyvin maistui aamupalaksi haukku tästä, ihan ilman jäätelöäkin.

8 kommenttia:

  1. Eikä! Mun suosikkiresepti! Taikina on nii-in parasta, ja piparkakkutaikina aivan ylivertaista. Mää nii-in kokeilen tätä. Terv. entinen sokerilakkolainen

    VastaaPoista
  2. Me hankittiin kesällä jäätelökone ja ollaan käytetty sitä tasan kerran... Tällainen jäätelönteko on niii-in paljon järkevämpää. Ja mikään missä on piparkakkutaikinaa ei voi olla muuta kuin super-hyvää!

    VastaaPoista
  3. Oi! Munkin on pakko kokeilla! Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
  4. Testatkaa joo, niiin hyvää ja helppoa. Oijoi. Ja siis mikä parasta, just niin herkkua kuin B&J jätski mutta huomattavasti halvempaa.

    Eki, joo tiedän tunteen.. Nimim. keittiössämme on avaamaton pizzakivipakkaus sekä lihamylly.

    VastaaPoista
  5. hihii, kiva, että taikina tuli syödyksi! mutta plääh, miksi menin paistamaan kaiken itelle jääneen taikinan...

    VastaaPoista
  6. AAAAAAA mun on NIIN pakko kokeilla tätä. kaveri joka on punkannu mun kämpillä ni on raahannu tänne just tota ben&jerrysin taikinajädee ja oon valittanu, että mulla ei ole koskaan ollu ben&jerryä koska ei sitä ole varaa ostaa. :D (ei saa ees tarjouksesta niinku ainoja!<3)... ja en saanu tänä vuonna ees äidin piparitaikinaa vaikka se on suurherkkuani :/ paistetut keksit ei oo yhtään niin hyviä. toimiikohan tää kaupan piparitaikinasta kun se on jo valmiiks pakastettua o____O pitää varmaan tehdä itse. en ole kyllä koskaan tehnyt... mutta mitä muutakaan sitä olisi ennen tehty. reseptit <3 jestas mikä puheliripuli. oon vaan ehkä liekeissä että en oo ennen tajunnu näin yksinkertaista asiaa. aina ei tajua. :D

    VastaaPoista