lauantai 24. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 24

No huomenta! Houhou! Jihuu! Tadaa! Joulu!!!
Lempparijoululauluni myötä haluan toivottaa koko Herkku ja Koukku -porukan puolesta teille leppoisaa, herkullista, hauskaa ja erinomaisen hyvää joulua!


Ja kiitos kaikille kuluneesta vuodesta, herkkujakoukkulaisille (ilman teitä olisin ihan pelkkä herkku enkä ollenkaan koukku ;) ), siipoille jotka ovat kiltisti toimineet testimaistajina kaikenlaisten kokkausten äärellä, kommentoijille kannustuksesta ja hyvistä vinkeistä sekä muille lukijoille. Tilastoista näkyy että teitä on aika paljon enemmäkin kuin meidän äidit (terkut myös heille), jei!

Tästä viimeisestä luukusta löytyy samanhenkinen sisältö kuin vuonna 2009, eli vinkkejä siihen miten ylijääneitä jouluruokia voisi hyödyntää! Ja tänä vuonna rääppiäisiä vietetään aamiaisen merkeissä. Ensimmäisenä luvassa on uusiokäyttöä porkkanalaatikolle.


Suolaisten muffinssien perusohjeen nappasin Myllyn Parhaan sivuilta ja siitä sitten sovelsin. Vähän jännitti mitä tästä tulee mutta lopputuloksena on todella pehmeän kuohkeita ja maukkaita muffinsseja, sipaisu voita väliin ja ah!

Porkkana-oliivi-muffinssit (10-15 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl porkkanalaatikkoa
1 dl mustia oliiveja pieneksi pilkottuna
1 rkl ranskankermaa
1 rkl persiljaa
2 dl maitoa
2 munaa
0,5 dl oliiviöljyä
(parmesania)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille, raasta halutessasi päälle parmesania ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.


 Seuraavaksi päätin keksiä rosollille uudenlaisen käyttötavan ja idea tuli siitä että muistin että olin uskaltautunut aiemminkin laittamaan punajuurta munakkaseen, hyvällä lopputuloksella. Jos taas ei ole munakkaiden ystävä, saa sen piilotettua dippiinkin!



Rosollimunakas (kahdelle)

2 dl rosollia
3-4 munaa
suolaa
pippuria
loraus maitoa
pikku loraus oliiviöljyä

Aineet sekaisin vaan ja pannulle hyytymään. Raastoin lopuksi hiukan parmesania päälle.



Ja aamiaisen kruunaa tämä mahtava Ruokahommia-blogin Jannan lantturieskaohje, joka on sovellettavissa minkä tahansa laatikon hävittämiseen, uskallan väittää. Nää oli kyllä niin herkkuja, alla oleva satsi hävisi kahden syöjän voimin tuosta vaan. Linkistä löytyy alkuperäinen ohje jossa on käytetty keitettyä lanttua, mutta tosiaan mainiosti toimi lanttulaatikkokin.



Lantturieskat (8 kpl)

2-3 dl lanttulaatikkoa
1 dl maitoa
1 muna
1,5 dl jauhoja (+ hieman kaapista löytyviä hiutaleita ja leseitä)
1 tl suolaa
ripaus sokeria
n. 1 rkl oliiviöljyä tai voisulaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään, taikina saa olla löysähköä. Lusikoi taikinasta rieskasia pellille. Taputtele jauhoisin käsin littanoiksi. Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, niin että ne saavat pintaansa reilusti väriä.




8 kommenttia:

  1. No voi hyvänen aika! Tuo viimeinen kuva on kyllä ihan paras...haha.

    VastaaPoista
  2. Kiitos H&K ja kaikki muut täällä blogissa! Ihanaa joulua!

    Erityiskiitos Jytikselle tästä luukusta: en usko, että viimeistä kuvaa voi vakavana katsoa kukaan, hihiii.

    Joulukalenteri-ilme säilyköön muutamia päiviä yli pyhien. Vaihdamme sen sitten, kun palaamme kaupunkiin.

    God jul!

    VastaaPoista
  3. Tuo viimeinen kuva on ihana ja toi joulumieltä roppakaupalla lisää!

    Hyvää joulua herkkukoukkulaisille :)

    VastaaPoista
  4. Mielettömän hieno tuo viimeinen kuva! Hyvää Joulua!

    VastaaPoista
  5. Päätin tänä jouluna käydä kommentoimassa kaikissa lukemissani blogeissa :)

    Lyhyesti: Hyvää Joulua!

    VastaaPoista
  6. Iloista aattoa H&K:n tytöt ja kaikki muutkin! Toivon, että laatikoita jää yli, niin voipi muffinsseja ja rieskoja testailla. Viimeinen kuva on kyllä mahtava!

    VastaaPoista
  7. Kiitos, kiitos!! Itseasiassa vikana kuvana piti olla joku ihana luminen maisema mutta sen puutteessa piti vähän improvisoida :)

    VastaaPoista
  8. Hienosti improvisoitu! Tuli hyvä mieli :)

    VastaaPoista