lauantai 7. helmikuuta 2009

Ruis-puolukka-kookospuuro


Sellaisina aamuina kun on aikaa keitellä puuroa hieman kauemmin, ruispuuro on mainio valinta. Tämä puolukkainen ohje on Pirkan ruisjauhojen pakkauksesta, lisäsin vain kookoshiutaleet.

1l vettä
3/4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
3-4 dl puolukoita
3 dl ruisjauhoja
reilu desi kookoshiutaleita

Kiehauta vesi sokeri ja puolukat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot ja kookoshiutaleet. Hauduta puuro välillä sekoittaen, kypsymisaika on 45-60 min. Tarjoillaan haaleana tai kylmänä maidon kanssa.

4 kommenttia:

 1. Nami, hyvän näköistä! Oletkos Jytis the puuromestari (tai joku muu) ikuna tehnyt puuroa kookosmaitoon? Onko se hyvää, ja mitä muita puurolaatuja kuvittelisitte kookokseen yhdistettävän?

  VastaaPoista
 2. Ruokablogeissa kiertäneen tammikuun ruokahaasteen voitti juurikin Coco Kanel -kookosmannapuuro, jonka oli taiteillut Kulinaarimuruja-blogin Välispiikki.

  Tässä linkki ohjeeseen.

  Voisi joskus kokeilla. Juuri aamulla keittelin mannapuurot rasvattomaan maitoon, ja hyvää se oli sekin. Kivaa vaihtelua arjen kaurapuurolle.

  VastaaPoista
 3. Mä en ole tehnyt kookosmaitoon mutta uskoisin että olisi aika mahtavaa. Tuon tammikuun ruokahaasteen innoittamana tein muitakin kokeiluja kuin yllämainitun ja täytyy sanoa että minkä vaan kuivatun hedelmän lisääminen puuroon toimi todella hyvin!
  Esim kuivatut sekahedelmät, pilkkoo pieniksi ja lisää heti alussa mukaan jotta ne ehtii turvota, nam! Kuivatut marjat sopii myös.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hertta linkkauksesta, seurasin puuropostauksia joissakin blogeissa, mutta voittajan valinnasta en ollut selvillä. Hyvältä kuulostaa tuo kookosmanna, nami. Puuro on mun mielestä ollut aina vähän puistuttavaa, mutta ehkä vika on ollut vain tylsissä aineyhdistelmissä.

  VastaaPoista