perjantai 14. elokuuta 2009

Tofu-porkkanapyörykät

Edellisen bloggauksen yhteydessä heräsi ajatus (minulla ja kommetoija Äitiliinillä), japanilaisen salaatinkastikkeen käytöstä tofun marinadina. Heti piti testata ja hyvin toimi! Lopputulos oli itseasiassa aika jännä, porkkana toi makeutta, suolatut ja paahdetut pähkinät taas suolaisuutta, marinadi hapokkuuta. Ja jos ei jaksa pyöritellä niin seos toimii hyvin myös pihveinä. Näiden voimalla kohti Flowta, jipii!

Tofu-porkkanapyörykät

1 pkt tofua
2 porkkanaa
1 dl paahdettuja, suolattuja cashew-pähkinöitä
1 dl korppujauhoja
1,5 dl japanilaista salaatinkastiketta (tai soijaa/hieman viinietikkaa/ ripaus sokeria)
suolaa
oliiviöljyä ja soijakastiketta paistamiseen

Murenna tofu ja anna marinoitua japanilaisessa salaatinkastikkeessa (tai vastaavassa) yön yli. Valuta ylimääräinen kastike pois ja raasta joukkoon kaksi porkkanaa. Lisää seokseen myös 1 dl paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä (käytin sellaisia valmisversioita, mutta itsekkin voi paahtaa ja suolata).
Sekoita tahna tasaiseksi sauvasekottimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita joukkoon korppujauhot ja muotoile taikinasta pyöryköitä tai pihvejä. Paista oliiviöljyssä n.10 minuuttia välillä sekoitellen, pihvit tulee hieman nopeammin. Lisäsin loppuvaiheessa pannulle myös lorauksen soijakastiketta väriä antamaan.

Tarjoile jugurtin/kermaviilin/raejuuston kanssa. Mulla oli lisäkkeenä myös kirsikkatomaatteja ja ohraa, tosi hyvä yhdistelmä!

2 kommenttia:

  1. No uh huh, nämä menee aivan saletisti kokeiluun. Minkä kokoisesta tofupaketista tässä puhutaan? Markettien ~300 gramman, vai etnisten kauppojen 500 gramman?

    VastaaPoista
  2. Aajuu, kysessä oli marketin se 280g vai mikä nyt onkaan. Suosittelen kyllä ja just mietin että tästä tulis myös hyvät pihvit burgereihin. Mmm..

    VastaaPoista