maanantai 23. elokuuta 2010

Ihan paras kirsikkahillo (siihen tulee portviiniä)


Toivottavasti tämä ei ole nyt liikaa suolaa haavoihin Chez Jasulle, jonka blogista reseptin bongasin. Nimittäin hänellä hillo muuttui kivikovaksi kirsikkatoffeeklöntiksi jota ilmeisesti tullaan käyttämään ovistopparina jatkossa. Tästäkin huolimatta uskalsin testata reseptiä ja oijoi, kuulkaa tästä ei hillo parane! Portviini maistuu ihanasti läpi ja hillo ei ole hirveän makeaa, aika hienostunut maku sanoisin. Luksusseuralainen esim juustolle, suklaakaakulle tai vaniljajäätelölle.

Käytin hilloon äidin kirsikkapuun satoa, ne ovat selvästi kirpsakampia kuin torilla myytävät eli jos käyttää niitä niin varmaan vähän makeampi lopputulos odotettavissa.Kirsikkahillo, portviinillä

1,5 l kirsikoita (perkaamattomia 2 litraa)
6 dl hillosokeria (käytin 1 paketin hillo-marmeladisokeria)
1,5 dl portviiniä

Perkaa kirsikat, sekoita ne sokerin kanssa kattilassa ja lorauta portviini joukkoon. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 40 minuuttia sekoittamatta. Mä kyllä muutaman kerran vähän hämmensin kun en malttanut pitää näppejä irti.

Lopputulos oli vähän marmeladimainen, ehkä johtui tuosta sokerista, mutta se sopi mielestäni tähän erinomaisesti. Kirsikat olivat juhlavan näköisiä kun olivat pysyneet kasassa keittämisen ajan. Ah ja nam. Kiitos vielä Jasulle reseptistä, uutta satsia tulille vaan!

8 kommenttia:

 1. Oijoijoi! Voisin suostua johonkin hieman laittomaankin toimintaan, jos vaan saisin pihalleni ISON kirsikoita punaisenaan olevan puun. Jatkan haaveilua..
  Ostin muuten taannoin jotain kaupan kirsikkahilloa, taisipa olla vielä kevyt-versiota. VIRHE! Ihan kamalaa kuraa, ei lähelläkään kirsikan makua.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että onnistuit keittämisessä paremmin ja vielä tykkäsit hillosta!

  Melkein olen jo päässyt omasta traumastani yli ajattelinkin kokeilla hilloa uudestaan heti ensi kesänä.

  VastaaPoista
 3. Annukka, tiedän tunteen, kun sais ees oman pihan! Tai noh, parvekekkin riittäis mulle ensihätään. Jos yhtään lohduttaa niin tänä vuonna sato ei ollut kovin iso, kuivuus ja harakat veivät osansa.

  Jasu, kyllä mua jännitti :) Mutta tosiaan, trauma kannattaa haudata, viimeistään ensi vuoteen mennessä!

  VastaaPoista
 4. Näyttää herkulta! Osaisitko yhtään sanoa, minkä verran valmista hilloa näillä määrillä tuli? Ajattelin, että montako purkkia olisi syytä varata. Ilmeisesti tuolla marmeladisokerilla sokerin määrä oli vähän vähemmän, kun alkuperäisessä reseptissä.

  VastaaPoista
 5. huikeeta. haluaisin niin kokeilla, mutta olen laiska - joten tyydyn ehkä vaan ostamaan pullon portviiniä nautittavaksi :D

  oikeastaan halusin kommentoida tuon kirsikkalajikeasian suhteen. kun mä oon ihan satavarma*, että Muualta Maailmasta saa sellaisia kirpeitä kirsikoita, joita ei IKINÄ Suomeen roudata. vai onko joku nähnyt? aina vaan niitä makeita, jotka kyllä on hyviä, mutta kun haluan kirpeitä.

  * tämän epäilykseni on serbialainen ystäväni vahvistanut, muistellessaan lapsuutensa kirsikanpoimintatalkoita kaikella muulla kuin lämmöllä.

  VastaaPoista
 6. Magio, siitä tuli kaksi lasipurkillista, toinen oli iso herkkukurkkupurkki ja toinen perus hillopurkin kokoinen eli mitäköhän se sitten olisi, n. 7-10 dl? Ja tosiaan, jos käyttää marmeladisokeria niin sitä tarvitsee vähemmän, siinä kyljessä on opastusta kuinka paljon millaiseen marjamäärään menee.

  Liina, suosittelen portviiniä myös ihan sellaisenaan :) Ja hillontekijät, sitä on hyvä hörppiä siinä samalla. Noista kirpeistä kirsikoista, ne mitkä Suomessa kasvaa puussa ovat kyllä just noita kirpeämpiä, en edes tiedä mistä torilla myytävät tulevat. Eli sun pitää löytää (kasvattaa?) kotimainen kirsikkapuu!

  VastaaPoista
 7. Joo, tää hillo on ykköstä. Ilokseni sain sitä Jytikseltä purkillisen ja tänä viikonloppuna sitä maistellaan jätskin kera - kiitos vielä hillokattilan hämmentäjille!

  VastaaPoista
 8. mullakin on nykyisin puutarhassa kirsikkapuu. Se on lajiketta makeakirsikka, mutta tosi kirpakkoja ovat, ihan erilaisia kuin kaupan kirsikat.

  VastaaPoista