perjantai 20. elokuuta 2010

Kkultarae


Iltakävelyllä pysähdyimme katsomaan mielenkiintoiselta ja iloiselta vaikuttavaa esitystä. Meininkiä riitti, kun pojat valmistivat perinteistä hunajamakeista tai -kakkusta, joita aikoinaan tarjoiltiin hovissa kuninkaalle ja hänen arvovaltaisille vierailleen.

Alussa oli kuivatettu ja kovettunut (hard!) hunajakimpale, johon koverrettiin puisella sorvilla reikä... and stretching, stretching, wow! Stretching...little by little 16 000 ohuen ohuen ohutta säiettä hunajasta, amazing! Samalla kun hunajarenkulaa venytettiin mukaan kauhaistiin maissijauhoja. Lopuksi säienauhasta katkaistun pätkän sisään kääräistiin pähkinärouhetta. Valittavana oli kolmea eri vaihtoehtoa. Ja koskapa juutuupista löytyy kaikki maailman asiat, pääsette katsomaan, miten kaikki oikein tapahtui!

Vaikuttuneina esityksestä ostimme tietenkin oman makeisrasian ja menimme mussuttamaan niitä hieman syrjemmälle veden äärelle.


Kkultarakeen (hih, oma taivutus) 16 000 säiettä pitävät sisällään rukouksen pitkästä iästä, terveydestä, hyvästä onnesta ja toiveiden täyttymyksestä.


Todella hyvää! Eikä liian makeaa, vaikka valittiin tietysti kolmesta vaihtoehdosta se makein. Mukava tekstuuri. Poikien mielestä myös erinomainen tuliainen, sillä säilyvät jääkaapissa kolme kuukautta ja pakastaakin voi!

2 kommenttia: