sunnuntai 8. elokuuta 2010

Tofupihvit, tomaatti-oliivisalsa ja jahtaava sorsa


Siinä se mokoma on. Tai yksi niistä. Olin ystävien kanssa viettämässä rantapäivää Mustikkamaalla ja lauma sorsia halusi kovasti liittyä seuraan. Vähän väliä ne hiippaili jostain suunnasta ja ihan pokkana tulivat nokkimaan jalkoja ja vilttiä ja vaikka miten huitoi, huusi, uhkaili ja neuvotteli.

No okei, meillä oli kyllä mahtavat herkut eväänä joten ehkä ne vaan halusi apajille. Kattauksessa oli coucoussalaattia, hummusta, naan-leipiä, tofupihvejä, tomaatti-oliivisalsaa, melonia ja ananasta. Itse vastasin pihveistä ja salsasta, ohje bongattu uusimmasta Yhteishyvästä. Vähän muokkasin, oma versio alla. Tykättiin!


Kuva pihveistä on huono mutta lennokas!


Tofupihvit

1 paketti (270 g) maustamatonta luomutofua
3 rkl (makeaa) soijakastiketta
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl öljyä paistamiseen (käytin oliivi+kookosöljy -yhdistelmää)


Tomaatti-oliivisalsa

3-4 luumutomaattia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 punasipuli
2 rkl persiljaa/ruohosipulia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Leikkaa tofu viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset laakeapohjaisessa astiassa ja nosta viipaleet maustumaan 15 minuutiksi (mulla oli tunnin verran). Käännä kertaalleen, jotta maut imeytyvät tasaisesti.

Valmista salsa. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit, oliivit ja sipuli. Sekoita ainekset ja hienonna joukkoon persilja/ruohosipuli. Mausta kevyesti öljyllä, suolalla ja pippurilla.

Paista tofupihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoa lämpimät tofupihvit tomaatti-oliivisalsan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Me taidettin olla samalla rannalla illalla ja ehkä ne sorsat oli jo kylläisiä/kyllästyneitä, koska me saatiin olla ihan rauhassa. Ui ne kyllä meidän kanssa, mutta eivät tulleet liian lähelle.

    Toisaalta - syy saattaa kyllä olla noissa teidän herkkueväissä, nam! Sanomattakin lienee jo selvää, et meillä ei ollut mitään syötävää mukana...

    VastaaPoista
  2. No hyvä, mä jo kauhistelin että onko ne aina noin päällekäyviä. Tosin siinä oli joku tainnut syöttää niitä ja olivat ehkä siitä villiintyneet.

    Mutta herkkuja oli eväät joo! Tuosta tomaatti-oliivisalsasta tykkäsin erityisesti.

    VastaaPoista