lauantai 28. elokuuta 2010

Temppeliruoka


On ollut hieman hankaluuksia löytää kasvisruokaa Korealaisesta ruokaperinteestä, mutta tällä kertaa buddhalainen keittiö (Korean temple food) pelasti, kun Seoulin taiteiden yönä päädyimme Insadongin kujille ja ruokailemaan.Kaikissa ravintoloissa tulee tilatun ruuan kanssa lisukkeita, banchaneita. Kuulin, että niiden tarjoilua on yritetty vähentää, koska ruokaa menee niin paljon hukkaan, mutta tästä totutusta tavasta on vaikea luopua.

3 kommenttia:

 1. Minulla on Kaakkois-Aasian kulttuureissa pistänyt silmään se, että monissa maissa tuntuu käsite kasvisruoka olevan aivan erilainen käsite kuin suomalaiselle. Pääosassa voi olla kasvis, mutta ruoassa voi olla ihan mitä tahansa muutakin piilokalasta lihaan.

  VastaaPoista
 2. Ari, saman huomasin Tokiossa. Vaikka mulla oli sujuvalla japanilla kirjoitettu lappu että ei lihaa/ 100% kasvisruokaa niin valtaosassa annoksista oli kalaa tai äyriäisiä ujutettu mukaan jollain tavalla. Varsinkin kuivattua kalaa. No mä syön myös kalaa mutta vegenä olisi tarvinnut myös lapun jossa olisi lukenut kalasta erikseen.

  Pau, kiva että kasvisruokaa on kuitenkin löytynyt, näyttivät mielenkiintoisilta. Mitä niissä ekan kuvan kolmionyyteissä oli? Tai tuossa keitossa?

  VastaaPoista
 3. Juurikin näin Ari ja Jytis, jotenkin se kala/liha livahtaa ruokaan kuin ruokaan tai kastikkeeseen, mutta aina jotakin löytyy. Ja tietysti on paljon ravintoloita länsimaisin vaikuttein ja kaikki ameriikan ketjut, niin niistä sitten ainakin. Olisin ollut vain kovin kiinnostunut paikallisista erikoisuuksista. Nyytit olivat deep fried dumplings, kasvistäytteellä. Lisukeruokaliemestä en osaa oikein sanoa.

  VastaaPoista