keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 7

Tässä luukussa ei olla ketunhäntä kainalossa vaan kaulassa. Idean tähän mainioon kettupuuhkaan sain Muumurulta. On helppo ja nopea neuloa: pääasiassa oikeaa ja välillä vähän nurjaa. Tässä puuhkassa on myös se hyvä puoli, ettei kettuja ollenkaan vahingoiteta, jee.

Lopuksi neulotaan korvat ja kiinnitetään napit silmiksi ja ommellaan nenänpää mustasta langasta. Valmis!Ohje kettupuuhkaan löytyy siis Muumurun sivuilta. Tuolla ideakopassa on kaikkia muitakin kivoja ohjeita, kannattaa käydä kurkkaamassa! Ja jos tuntuu, ettei puikot pysy käsissä, niin Muumuru on mukana Vanhan joulumyyjäisissä 11.-22.12., joten sieltäkin voi kettusen kaulaansa saada.

Saa nähdä, kuinka monta repolaista ehdin tikuta ennen joulua. Haluan tehdä yhden myös aikuisten koossa - itselleni totta kai!

19 kommenttia:

 1. Aivan mahtava! Pitääkin mennä katsomaan muumurun sivut. :)

  VastaaPoista
 2. Ou jee, hienoin ja hauskin kettupuuhka ikinä!

  VastaaPoista
 3. Kiitti! Suosittelen kovasti pistämään ketun puikoille!

  VastaaPoista
 4. On hieno ja erityisesti tykkään nyt tuon jotenkin punaisen ja valkoisen yhdistelmästä, oikein kettuisa!

  VastaaPoista
 5. hahaa, juuri viikonloppuna ostin kirpparilta pari kerää itselleni epätyypillisen väristä lankaa ja ihmettelin, että mitäköhän siitä keksisi. nyt kuitenki tajusin, että sehän on ketun väristä! mää teen tämmösen samanlaisen! kiitos ja anteeks!

  VastaaPoista
 6. hanna: kettuisa! Siitä tuli mun lempisana!

  ellu: jeeeee, tee!

  VastaaPoista
 7. meinasin ekaks kirjottaa että kettumainen, mutta sillä sanalla on sivumerkityksiä jota en ollenkaan halunnu :D eli siis ihanan kettuisa eikä yhtään kettumainen!

  VastaaPoista
 8. Hieno! Punainen ja valkoinen yhdessä,pirteää!!

  VastaaPoista
 9. Aivan mainio! Kettutyttö näyttää myös ilahtuneelta "puuhka kaulassaan" :)

  VastaaPoista
 10. Nonni, pari joululahjaongelmaa tuli taas ratkaistua tällä ohjeella. Ja mikä ihana hymy pikkuisella, taitaa tosiaan kettupuuhka olla mieleinen.

  VastaaPoista
 11. kaksi kettupuuhkaa valmiina. taisin vähän innostua... muttaku olivat niin hienoja ja helppoja ja nopeita tehä! ja sopivaa ajanvietettä sairaslomapäiville. kuvatodisteita uskaltanen julkaista sitten joulun jälkeen.

  VastaaPoista
 12. Love this! The ribbing at the tail is such a smart idea. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think so too! You can see the original pattern from here: http://www.muumuru.com/tama-kettupuuhka-tehtiin-vahingoittamatta-yhtaan-kettua/?lang=en

   Poista
 13. Did you ever make one for an adult? I love it. The link isn't working to the pattern. Do you have another link for it? Thank you :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for your comment! There's a pattern from the original page. It´s also in English: http://www.muumuru.com/tama-kettupuuhka-tehtiin-vahingoittamatta-yhtaan-kettua/?lang=en

   Poista
 14. yes! please post your adult size pattern!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista