torstai 29. joulukuuta 2011

Projektin päätös


Vuoden alussa haastoin itseni testaamaan jotain uutta raaka-ainetta joka kuukausi (jatkoprojekti edellisvuoden kalaprojektille). Kutsuin projektia mielikuvituksellisesti nimellä Uusi tuttavuus. Kaikenlaista tuli testattua, välillä hyvällä, välillä ei niin hyvällä menestyksellä. Viimeisenä uutena tuttavuutena keittiöön ajautui vihdoin kondensoitu maito. Taivaallista tavaraa. Kuvan purkki on sitä paksumpaa versiota, muistuttaa toffeekastiketta. Herkku nautiskeltiin puolukkajäädykkeen kanssa, sopisi mainiosti jäätelön, lettujen tai uuniomenoiden kanssa. Vapiskaa tölkkipavut, aion varustella säilykekaappini jatkossa tällä, ah ja nam.


Seuraava vuoden projektia pohtiessa (ehdotuksia?), katsaus vielä siihen mitä kaikkea tulikaan tänä vuonna testattua.

 Tammikuussa:
polenta (polenta pancakes)


Helmikuussa:
juuripersilja (juuripersiljavuoka)


Maaliskuussa:
kohupiim (rukiiset sienipizzat)

Huhtikuussa:
vesikastanja (tylsä ja rapsahteleva wokki)


Toukokuussa:
papaija (papaijasalaatti)

Kesäkuussa:


Heinäkuussa:
tiikerirapu (vartaita ja marinadia)

Elokuussa:Syyskuussa:
lipstikka (kaalilaatikko)


Lokakuussa:
viikuna (viikuna-vuohenjuustosalaatti)

Marraskuussa:

Ja joulukuussa siis kondensoitu maito. Lämmitettynä. Testasin mä muuten myös ekaa kertaa vaniljatankoa ja ostin elämäni ekan muffinssivuoan! Niistä lisää myöhemmin. Tämän myötä hyvää vuoden vaihdetta kullekkin. Nyt karkaan lomailemaan, kuullaan ensi vuonna!

10 kommenttia:

 1. Ei mikään turha projekti!
  Olet taas monta "makua" viisaampi. Suokoon 2012 taas lisää uusia kokemuksia ja miellyttäviä tuttavuuksia!

  VastaaPoista
 2. Kiva projekti! Toivottavasti löytyy tulevana vuonna vielä paljon uusia tuttavuuksia.

  VastaaPoista
 3. Ihan huippuidea!
  Aika lailla samasta syystä aloin itse bloggaamaan eli että tulisi kokeiltua uusia raaka-aineita, mutta noin systemaattiseksi en ollut edes tajunnut heittäytyä.

  VastaaPoista
 4. Hauskan rohkeaa tutustumista uusiin juttuihin, tarttis ottaa mallia, eikä vain aina lampsia tuttuja reittejä! Niinku et juuripersilja, siis mikä? :)

  VastaaPoista
 5. Hieno idea! Meillä oli yhdessä vaiheessa miehen kanssa maa-projekti eli jonain viikonloppuna valittiin tietylle maalle tyypilliset reseptit ja juomat. Oli kivaa yhdessä tekemistä.

  VastaaPoista
 6. Kiitokset!

  Elsi, suosittelen muuten testaamaan juuripersiljaa, mainio uusi tuttavuus! Se löytyi siten että kävelin Stockan Herkkuun ja otin käteeni ensimmäisen asian jota en tunnistanut :)

  Ja Minna, tuota itseasiassa olen vähän pähkäillyt ensi vuoden projektiksi! Eli arpoisi karttapallosta paikkoja joiden keittiöihin tutustuisi. Voisi olla kiinnostava vuosi edessä.

  VastaaPoista
 7. Tosi mielenkiintoinen projekti! Täytyyköhän itsekin kokeilla ensi vuonna. Tänä vuonnakin uusia ihan kivasti. Itsellä tänä vuonna oli ainakin fenkoli. Aivan ihana herkku!

  VastaaPoista
 8. Hienoa työtä! :) Tällaista projektia olen miettinyt itsellenikin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, hyvä projekti sinulla on ollut, toivottavasti jatkat sitä, kun kaupun hyllytkin ovat täynnä kaikkea uutta ihmeellistä.

  Hienoja reseptejä olen täältä löytänyt!

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista