maanantai 23. marraskuuta 2009

Hunajainen tofu-punajuurisalaatti

Etsiskelin jotain kivaa punajuurireseptiä ja sellainen löytyikin Lettupannu-blogista. Ja tulipa muuten tosi hyvä salaatti! Ainekset puolestaan löytyivät Hakaniemenhallin Luomupuodista. Pinjansiemenet olivat aikas hintavia, mutta oli ne kyllä hyviäkin, kuten muutkin raaka-aineet. Nam!

Hunajainen punajuuri-tofusalaatti (kahdelle)

200g punajuuria (mulla oli 5 pientä)
1 pkt maustamatonta tofua
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pinjansiemeniä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
loraus soijakastiketta
1 pieni punasipuli
rapeaa salaattia
reilusti tuoretta basilikaa

kastike:
reilu loraus oliiviöljyä
loraus punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen, mä valitsin pieniä niin olivat kypsiä reilussa puolessa tunnissa. Anna jäähtyä. Kuutioi tofu ja paista siementen, fariinisokerin sekä hunajan kanssa pannulla 5-10 min, jotta saavat väriä. Ota pannu pois liedeltä ja lisää loraus soijaa, sekoita ja anna jäähtyä hetki. Revi salaatti ja viipaloi punasipuli, lisää mukaan myös basilika. Sekoita kastike ja kaada siitä suurin osa salaatin joukkoon, sekoita hyvin. Sitten lisää mukaan tofu-siemenseos sekä kuoritut, viipaloidut punajuuret ja kaada loppu kastike päälle.

3 kommenttia:

  1. Hei! Onko teillä olemassa jotain omaa sähköpostiosoitetta, johon voisi lähettää meiliä?

    Kyselee, Mari V.

    VastaaPoista
  2. Moi Mari,

    Sähköpostiosoite on lisätty blogin etusivulle! (herkkujakoukku at gmail.com)

    VastaaPoista
  3. Punajuurella onnistuu aina. Varmaan tosi herkullinen salaatti!

    VastaaPoista