lauantai 23. tammikuuta 2010

Jos tää olis sukkavuosi

Mulla on liikaa lankaa. Niitä on ainakin kolmessa eri paikassa, ylä- ja alahyllyillä, eri pusseissa ja koreissa. Erilaisia värejä, yleensä alle kerä yhtä väriä. Hermostuttaa. Jotain täytyy tehdä.

Ajattelin aloittaa langanvähennysprojektin neulomalla sukkia. Tällaiset tein joululahjasukkien ylijäämäkeristä. Novitan Nallea siis, kahta eri harmaata.Jos tämä 2010 olisikin sukkavuosi. Tekisin yhdet sukat per kuukausi. Tammikuun sukat ovat siis tässä ja 11 paria vielä tekemättä.


Katsotaan, miten käy!

Mutta jotain muutakin täytyy keksiä. Lähipiiri ja ystävät ovat alkaneet saada jälkikasvua, joten ehkä vauvaneuleilla voisi pienentää lankakasoja. Ja on tällainenkin kirja. Kävin jo selaamassa kirjakaupassa ja tykkäsinkin. Mutta joku näissä neulekirjoissa tökkii: miksi aina tarjotaan niitä "näin neulot nopeasti paksuilla puikoilla ja paksusta langasta" -ohjeita? Ne eivät oikein ole mun juttu.

P.S. Marttaliitto on muuten hauskalla kiertueella. Uskaltaisitko hypätä sukkarekan kyytiin?

7 kommenttia:

 1. sama ongelma. en yleensä pääse lankakaupasta ostamatta JOTAKIN enkä kuitenkaan neulo niin paljon/nopeasti, kuin kuvittelin.

  kohta vaatteeni eivät mahdu kaappiin, kun kaapit ovat täynnä muovilaatikoita joissa on lankoja. (ja langat pitää pitää kaapissa, koska el koira rakastaa langan syömistä jostain käsittämättömästä syystä kauheasti, ja ruoansulatuksellisesti se on Tosi Huono Idea.)

  ja sitten jämälanka! siis se, mistä ei oikeasti saa enää edes yhtä lapasta. siihen tuo kirja voisikin olla mainio. paitsi jos käytetään pelkkiä isoja puikkoja ja paksua lankaa. otaksun salaisesti, että ne on eri kivoja enimmäkseen aloittelevalle neulojalle, jonka pitää saada jotain nopeasti valmiiksi ettei into lopahda :) riippuu toki mallista.

  VastaaPoista
 2. Mä olin langanostolakossa ainakin viikon, kunnes ostin 900g lankaa. (Mutta kun se internetissä klikkailu on niin helppoa, että oikeastaan se oli vahinko, ja syytän sivuston suunnittelijaa, joka ei ollut rakentanut järjestelmään "oletko nyt aivan varma, että haluat ostaa nämä langat, joita et tarvitse ja jotka eivät mahdu mihinkään, ja joihin ei ehkä olisi varaakaan?" -varmistusnappulaa.)

  Että mä en voi ehkä sanoa, että mulla olis jämälankaa, täytyy tunnustaa että se on ihan kokonaisia keriä ja sitä on... liikaa. Siinä mielessähän sun tilannetta voi ajatella myös positiivisesti! Jämät kuulostaa jotenkin niinkuin vähemmältä määrältä.

  No mutta, idea on mainio, saa lankaa kulumaan ja lähipiirin sukitettua, ja ekat sukat on hienot. Kaksi harmaan sävyä on kyllä paras väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 3. Kauniit perussukat. Sukat parhaimmillaan! Hieno tavoite tehdä sukkapari kuussa. Minullakin on aina välillä tuollaisen tapaisia tavoitteita, mutta olen niin lyhytjänteinen ihminen, että tuppaavat nuo tavoitteet jäädä saavuttamatta. Sinulle toivottelen parempaa onnea ja sukkailoa läheisillesi ensi jouluna.

  Sadie

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat!

  Ehkä pitäisi itsekin aktivoitua sukkien kanssa. Niille on aina käyttöä ja kaikenlaisia lankakeräilyeriä on mullakin jemmattuna ympäriinsä.

  VastaaPoista
 5. Liina, niinpä. Jotenkin siellä lankakaupassa menee ihan sekaisin ja uskoo tekevänsä tästä langasta sitä ja toisesta tätä. Muutaman viikon päästä kotona suunnitelma ei enää tunnukaan yhtä hyvältä... Meilläkin kaapit pursuavat, koska langat pitää piilottaa kissoilta. Ne eivät lankaa syö, mutta napsaisevat ne kyllä poikki heti kun silmä välttää.

  Oli kirjassa muutama ihan kivakin ohje, joka ei ollut pelkästään paksuille puikoille. Ja saa sieltä varmasti ainakin idiksiä! Pitää lainata se kirjastosta.

  Handepande, hehe. 900 grammaa! Mutta ei mun tilanne oo kyllä yhtään lohdullinen. Tuntuu, ettei yhdestä kerästä saa just muuta ku lapaset tai sukat aikaiseksi ja se käy pitemmän päälle tylsäksi ja sukulaisetkin loppuu kesken.

  Saksi-Sadie, harmaat on parhaat juu ja perusasiat myös. Haluaisin kyllä hieman nostaa vaatimustasoa tuosta perusraitasukasta, mutta katsotaan. Kiitos tsempistä!

  Laura, kiitos. Villasukat ovat kyllä yksi maailman parhaimmista keksinnöistä, joten suosittelen kokeilemaan.

  Katsotaan, saanko lankavarastoa pienennettyä vuoden aikana. Raportoin sitten!

  VastaaPoista
 6. Voi miten hienot sukat! Tykkään tuosta raidoituksesta, ei niin perinteinen, kivasti keksitty :)
  Mulla on lankaa aivan järjettömät määrät, ja laitoinkin itseni epäviralliseen langanostolakkoon... saas nähdä kuin se lopulta pitää ;) Mut noilla varastoilla vaatettaisi varmasti puoli sukua...

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Päivi! Mä kutsun näitä liukuvärjätyiksi raitasukiksi, vaikkeivät ne sitä nyt varsinaisesti olekaan. Oon aika raitafani ja myös harmaan fani.

  Mä jo melkein aloitin sellaisen Langaton loppuvuosi - projektin, mutta sitten törmäsin yhteen kivaan uuteen lankaan... Hmmmm. Joka tapauksessa näitä nykyisiä kasoja on saatava pienemmiksi ennen uusia ostoksia.

  VastaaPoista