keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Lempihuivi

Uusi huivi. Mii likes! Tämä on tosi simppeli, aika paljon vaan sileää neuletta ja välillä vähän helppoa tekstuuria. Lopuksi, kun hermo on jo mennä, saa vedellä ainaoikeaa.

IMG_4475

Malli: Textured Shawl / orlane
Lanka: Pirtin kehräämön kampalanka (2-säikeinen), menekki 155g
Puikot: 4 mm
Ravelryssä on hää.

Lanka saa myös erityismaininnan yleisestä ihanuudesta. Ostin vyyhdittömän langan Riihivillan kojulta Kauppatorilta, mutta olisiko samaa kuin netistä tilattava (110 TEX 2)? Taidan alkaa suunnittelemaan uutta tilausta kehräämölle, tästä olisi ihana neuloa vaikka mitä... (Paitsi että olen langanostolakossa. Ai niin.)

IMG_4500

10 kommenttia:

 1. Tyylikäs.

  Vähän henemmän kuin hiukan hassua kommentoida käsitöitä kun itse ei selviä kuin napinompelusta ja siitä, että köysiä ei polteta umpeen vaan käytetään lankaa.

  VastaaPoista
 2. tosi nätti. tämä voisi vielä vaikka itseltäkin onnistua :)

  VastaaPoista
 3. oi, upea.

  oon ettinyt kivaa huivimallia jo aika pitkään, tunnen itseni sen verran hyvin etten jaksa näpertää mitään pitsihuiveja. mutta tuon voisin tehdä.

  baktus on toinen ehdokas, jota jo aloittelinkin, mutta siinä iski epävarmuus langan kanssa...

  VastaaPoista
 4. Kiitokset ari ja hehee, näin sitä ovelasti ujutetaan käsitöitä pahaa-aavistamattomien uhrien tajuntaan :)

  anna ja Liina, kiitokset teillekin! Itsekään en taida olla mikään pitsihuivihetaleneuloja, enemmän on tällaiset yksinkertaiset vaihtoehdot mieleen.

  VastaaPoista
 5. Juu, tämä on kaikista ihanin huivi ikinä!

  VastaaPoista
 6. Vau, niin hieno ja upea! Ja tosi hyvä harmaan sävy.

  VastaaPoista
 7. apua, iski jälkikäteinen ahdistus. ravelryn ohje oli hieman vaikeaselkoinen - alettiinko tuota huivia neuloa siis niskasta?

  niin, olen tuottanut elämässäni lukemattomia sukkia ja lapasia, joitakin puolivalmiita villatakkeja ja -paitoja ... enkä yhtään huivia, saati sitten kolmiohuivia.

  kaikesta avusta kiitollisena,

  Lii

  VastaaPoista
 8. Joo, siis huivi aloitetaan keskeltä niskasta. Jokaisella oikean puolen kierroksella lisätään neljä silmukkaa: yksi molemmissa reunoissa sekä yksi silmukka keskilinjasilmukan molemmilla puolilla.

  Tuolla aloituksella ei tosiaan ole ohjeessa pahemmin retosteltu, mutta joissakin Ravelryn projekteissa (esim. täällä) on kerrottu, miten tyypit ovat huivin aloittaneet. Huivi kannattaa aloittaa parittomalla silmukkamäärällä, tämä palkitaan, kun tekstuuriosuus alkaa.

  Tsemppiä ohjeen kanssa!

  VastaaPoista
 9. Handepanden neulekoulu auttaa jälleen, kiiiiiiiiitos!

  Liina: tunnistan kuvauksesi neulojana. Baktuksia oon tosin tiukunnut muutaman, mutta siinä kaikki huivisaralla.

  VastaaPoista
 10. Handepande, iso, iso kiitos. lupaan tuoda kaakkua jos joskus tapaamme!

  Hertta, jotenkin helpottavaa, etten ole yksin. kai mun pitäis se Baktuskin saada jo pikkuhiljaa kunnolla työn alle, mutta tää huivi tuntui kohtalolta suorastaan. ehkä kohtalokkaalta. saa nähdä.

  VastaaPoista