sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Kalenterin uudet vaatteet

Raisun kanssa maristiin siitä, miten kaupasta ei tänä vuonna löytynyt lainkaan kivoja kalentereita. Kaikki vaan tylsiä ja ankeita! Hetken asiaa mietittyäni ja kauppoja kierrettyäni päätin ratkaista asian ompelemalla tylsälle kalenterille kivat kuoret.

Kirppikseltä sattui sopivasti löytymään keväisen turkoosi puuvillakangas, josta kannet tekaisin. Kaava oli helppo: leikkasin kaksinkertaisesta kankaasta kalenterin korkuisen (saumavaroilla) ja kalenteria noin 10 cm leveämmän palasen ja ompelin nurjalta puolelta suorakulmioksi (jätä kääntöaukko). Käänsin kankaan oikein päin, mittasin reunoihin oikean mittaiset taitteet ja ompelin ihan reunan viereen tikkaukset siten, että kansille jäi reunoihin taskut. Sitten kalenterin voikin ujuttaa paikoilleen.

Koristeeksi tietenkin pitsiä ja ruusunappeja ja reunaan koristetikkaukset. Valmista tuli!

5 kommenttia:

 1. Sä oot ennenkin tehnyt hienoja kalentereita - ja nyt taas! Hyvä huomata, et myös kierrekalenteriin voi tehdä tuollaiset kannet.

  Mun tarttee kans vähän tuunata, kun on niin tylsä kalenteri. Miten ne onkin aina niin rumia ja tylsiä?

  VastaaPoista
 2. joo, varsinkin nykyään kun en kehtaa enää ostella mitään hello kitty -kalentereita (no okei, myönnetään, ne oli akateemisesta loppu...) niin tarjolla on aika kökköjä vaihtoehtoja. mutta laita sääkin kalenterituunauksista kuvia ja vinkkejä tulevia vuosia varten jooko!

  VastaaPoista
 3. Jos mä laitan sulle Ellu mun opekalenterin mitat, ni teetkö siihenkin jotain tuommosta hienoa;)?

  (Saispas itsekin aina noin ripeästi ryhdyttyä sanoista tekohin...)

  VastaaPoista
 4. Onpa herttaiset kannet. Aivan ihanat!! Tuo pitsi ja ruusu sopii niin täydellisesti siihen.

  VastaaPoista