sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Siitä suomalaiset tykkää*

Lunta ja pakkasta! Ihanaa! Olen vanhemmiten (köh köh) tullut siihen tulokseen, että talvi on ehkä jopa kaikista kivoin vuodenaika - jos se vaan on kunnon talvi! Etelä-Suomen talvet eivät ole viime vuosina vakuuttaneet, ja tuttavat ovatkin saaneet kuulla usein joulu-helmikuussa marinaani, kuinka varmasti muutan lumirajalle ihan just ja nyt.

Tänä vuonna ei ole tarvinnut muutosta haaveilla, sillä pakkasta ja lunta on riittänyt myös Helsinkiin. Pakkanen on kuitenkin paljon mukavampi, jos se on ottaa vastaan kunnon varusteissa. Tässä yksi vinkki.

Tein taannoin asuintoverille maailman yksinkertaisimman neuletyön eli ainaoikeaa-kaulurin. Kudoin itsellenikin samanlaisen. Langat löytyivät syysretkeltä Hämeenlinnasta.


Pakkasella puen kaulurin alle tavallisen kaulahuivin (jolla tilkitsen kaikki mahdolliset reiät, ettei viima osu kaulaan) ja kaulurin kiepautan päälle. Neuleen uumeniin voi haudata vaikka koko pään, jos oikein viluttaa.

(Ja tuo myssy ei muuten ole itsetehty, vaan huippuostos Las Palmasista viime syksyltä.)

Pienellä sunnuntairetkellämme puut olivat ihania.
Talven ainoa huono puoli on, että lempikahvila on kiinni.


* Pahoittelut tästä talven ylistämispostauksesta erityisesti Ellulle! Joo-o, tiedetään: kaikki eivät tykkää. Siitä huolimatta halusin vähän hehkuttaa.

8 kommenttia:

 1. hehe, kiitos lisähuomautuksesta. näin vältyttiin täpärästi mun huumoriin naamioiduilta sarkastisilta ja katkerilta kommenteilta... kauluri on hieno, semmoisissa minäkin tarkenisin kesää odotella!

  VastaaPoista
 2. voi oon niin samaa mieltä talviasiasta! juuri eilen ajattelin, että aina kun näyttää siltä, ettei talvi tästä enää kaunistu, se kaunistuukin.

  nyt kun olen vielä pakotettu kävelemään joka päivä useita kilometrejä säässä kuin säässä, pääsee kunnolla nauttimaankin näistä päivistä.

  mutta nyt loppuu se ihanien neuletöiden esittely. mulla on jo tee tämä -puskurissa miljardi juttua, ja oon ilmeisesti superhidas :D (eli siis hieno kauluri.)

  VastaaPoista
 3. puut on nyt kyllä niin sokeria ja pitsiä, tajutonta. kukaan (ml. minä itse) ei ole tosiaan koko talvena maininnut rovaniemelle muuttoa, se on kummallista.

  kauluri rulaa, ainaoikein on niin symppistä. ja liina hei, ei mekään mitään nopeita olla, meitä on vaan niin monta, että ehditään tunkea eetteriin neuleita enemmän yhteensä. paitsi että hertta on kyllä myös supernopea.

  VastaaPoista
 4. Hetken jo mietin, että mikä lempikahvilasi näyttää noin ihanalta...kunnes keksin!

  VastaaPoista
 5. Ellu: Mulla oli oikein sun kauhistunut ilme mielessä, kun tätä postausta tein.

  Liina: Jos vaan on kunnolla vaatteita päällä, niin kävely on mitä parasta talviajanvietettä!

  Handepande: Luulen, et Rovaniemelle lähtö on silti edessä, jossain vaiheessa. Ja kai sitä nyt neuloo nopeasti, kun ilman minkään sortin kuviota etenee. Tätähän voi neuloa käytännössä silmät kii! Eli ei kyllä kerro nopeudesta mitn :)

  Sarona: Kuuluuko sun lemppareihin kans? Talvifiilistelystä huolimatta odotan jo vähän kevään ensimmäisiä kahveja tuolla.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Ihana kauluri! Minkä levyisen ja kuinka pitkän teit siitä?

  Sari

  VastaaPoista
 8. Sari,

  Tää on varmasti maailman yksinkertaisin huivi/kauluri, mutta silti mustakin aivan kiva. Joku vois sanoa, et ainaoikeaa on tylsää neuloa, mutta mua ei haittaa.

  Silmukoita tais olla 70, mutta sehän niin riippuu langasta ja sen paksuudesta. Kannattaa kokeilla. Sama pituuden kans: neuloin, kunnes kauluri meni (naftisti) kaksi kertaa kaulan ympäri. Tää nimittäin venyy käytössä.

  Sit vaan päätellään ja ommellaan kauluri yhdeksi putkeksi.

  Helppoa ku heinänteko!

  VastaaPoista