lauantai 2. tammikuuta 2010

Vielä vähän joulua

Joulusta on toki yli jo viikko, mutta kun loma jatkuu, palaan aiheeseen vielä hetkeksi. Tänäkään vuonna en saanut pukinkonttiin kovin paljon itsetehtyjä lahjoja, mutta jotain sentään.

Äiti toivoi pitkänpitkiä villasukkia lämmittämään jalkoja, ja sellaiset saikin. Lankana oli tummanharmaa Nalle ja malli (eli käytännössä kavennukset) omasta päästä. Isän sukat valmistuivat vaaleammasta Nallesta, ja niihin mallia hain Sukkasillaan-kirjasta. Malli on nimeltään Pentti (hauska!), mutta sitä jouduin kyllä reippaasti kaventamaan, kun meinasi väkisinkin tulla melkoisen kookas ilmestys sukasta. Ja iso se on nytkin. Kirjasta tykkään kovasti, ja siellä on monia muitakin malleja, jotka toivottavasti saan aikaiseksi.Kuvasin sukat samassa paikassa kuin viime vuonna. Huomaan oppineeni jotain uutta vuoden aikana, sillä jo vain sukka muotoutuu äkkiä, enkä kammoksu niitä sivureikiäkään. Kun ne nostaa puikolle kiertäen, ei reikää jääkään, hahaa.

Siskon pakettiin sujahtivat Mario-myssy, lapaset ja Baktus-huivi. Myssy ja lapaset ovat Novitan Isoveli-lankaa ja huiviin meni kaksi kerää Novitan Rosen mohair -lankaa, puikot nro 4. (Olisivat hyvin voineet olla hyvin vitosetkin.)

Virkatuista kukista kiitos Handepandelle! Mitä tästä opimme? No ainakin sen, että kannattaa avata suunsa oikeassa paikassa (kommenttiboksissa) oikeaan aikaan!

Ensi vuonna sitten toivottavasti enemmän itsetehtyjä lahjoja!

6 kommenttia:

 1. Kivoja lahjoja - kamalan ahkera olet ollut. Kiva että kukat löysivät noin nätin kodin, on kaunis setti!

  VastaaPoista
 2. minä alan kaivata kukkien ohjetta nähtyäni nuo lapaset! tosi kauniit :)

  (niin siis kaipaan niitä ohjeita ihan oikeasti, se ei ollut vitsi :D)

  VastaaPoista
 3. Liina, testailin erilaisia kukkaideoita noita virkatessa, eli valitettavasti niihin ei ole ohjetta... Pöh!

  VastaaPoista
 4. Tuon Handepanden uusimman muffinssipostauksen hengessä täytynee paljastaa totuus ns. ahkeruudestani joulun alla:

  - myssy ja lapaset olivat valmiina jo edellisestä joulusta, jolloin unohdin ne Hkiin, kun lähdin pohjoiseen joulunviettoon. Silloin harmitti, mutta marraskuussa ei.

  - Isän saapassukat neuloin valmiiksi aattoaamuna.

  - Äidin paketista löytyi vain lahjakortti. Sukat hän sai jalkaansa 29.12.

  - Baktuksen sentään tein ajallaan, joskus lokakuussa.

  Jos tekisi enemmänkin noita lahjoja, olisi vaan pakko aloittaa joskus kesällä. Näin luulen.

  Virkattuihin kukkiin löytyy kyllä ohjeita (mm. Käspaikasta), mutta en jotenkin saa niihin selkoa. Siksi olen ikuisesti kiitollinen Handepandelle!

  Käy silti Liina kurkkaamassa: http://www.kaspaikka.fi/virkkaus/index.html

  VastaaPoista
 5. kukkasethan löysivät hienon kodin - ihanan karkkivärinen setti! ja mahtavaa luovuutta noiden lahjojen kanssa, sukkalahjakortti ois ollut tarpeen mullakin. vaikka onhan ne sukat ihan hyvä uuden vuoden lahjakin.

  VastaaPoista