tiistai 12. tammikuuta 2010

Pajunkissoja ja helmiäistä

Vihdoinkin ovat esittelykunnossa pipo ja lapaset, jotka ovat puolivalmiina lojuneet nurkissa jo useamman kuukauden - joskus peukalon neulominen ja langapäiden päättely vaativat vain ihan liikaa ponnisteluja. (Ja aika usein langanpäät jäävät päättelemättäkin neuleista, jotka tulevat "vain" omaan käyttöön...)

Harmaan setin langat ovat Handepanden jämiä, värjäämätöntä suomenlampaan lankaa veikkaisin. Lapaset ovat piiitkävartiset, koska kirppistalvitakkini hihat ovat aika lyhyet. Kuosi on perinteistä helmineuletta, joka osoittautuikin tiiviiksi ja lämpimäksi.

Pipon tein Ulla-verkkolehdestä löytyneellä pajunkissa-pipon ohjeella. Levensin ja pidensin sitä melkoisesti, että mallista tuli sopivan rento.

Koristeeksi virkkasin sekä pipoon että toiseen lapaseen pienet pyörylät, joihin kiinnitin Stockmannilta löytyneet himmeän metalliset paljettinapit. Sitten puuttuukin enää settiin sopiva huivi!

11 kommenttia:

 1. Kauniisti sointuvainen setti!
  Ullalla onkin paljon kivoja malleja, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Mikäli suinkaan vaan muistan oikein, lanka on itse asiassa vintage-seitsemää veljestä ainakin kymmenen vuoden takaa, ajalta jolloin seiskaveikka oli mielettömän pehmeää ja luonnollisen tuntuista. Nykyisin en oikein tykkää sen karheudesta, en pysty pitämään veljesneuleita vasten ihoa, toisin kuin noista vanhoista langoista tehtyjä. Kyllä kuulkaas ennen oli kaikki paremmin.

  Olipas lanka mitä vaan, niin nättiä on jälki. On hyvän mallinen tuo pipo.

  VastaaPoista
 3. hienot! mulla on myös ollut projektina tehdä pitkävartiset lapaset, mutta jotenkin aina kyllästyn siinä vartta vääntäessä...

  VastaaPoista
 4. no menipä mönkään lankaveikkaus! voisiko näistä järjestää jotain kursseja samaan tapaan kuin viinien maistelusta?

  annukka, ullan arkistosta löytyy kyllä apu moneen ohjepulaan. ja liina, nämä varret syntyivät eräällä pitkällä lentomatkalla, muuten meinaa sinni loppua itseltäkin aina kesken...

  VastaaPoista
 5. Kauniita harmaan sävyjä ja hauskat koristeet. Itsellänikin sukka ja lapanen jämähtävät luvattoman usein päättelyvaiheeseen. Viimeistely vie usein yllättävän paljon aikaa!

  VastaaPoista
 6. ellu, mahtista! onko siis totta että puiset puikot voi ottaa lentokoneeseen mukaan tätä nykyä? itse en ole uskaltanut testata, ettei joku ihana neuleenalku jää turvatarkastukseen...

  VastaaPoista
 7. okriina, itseäni ei haittaa ollenkaan jos lapasten ja pipojen sisukset ovat täynnä päättelemättömiä langanpätkiä... päättely on todellakin aikaavievää!

  liina, sassilla taisin atlantin yli lentää, eikä kukaan sanonut mitään bambuisista sukkapuikoista. kohtapuoliin on taas reissua tiedossa, joten pääsen testaamaan muidenkin yhtiöiden suhtautumista asiaan!

  VastaaPoista
 8. mie se vain läkähyn teän neulontavimmasta ja taijoista. ..ja totean että ne 4 kuukautta sitten "valmistuneet" omat lapaset ja pipo, oottaa vaan päättelyä.. ja ehkä vähälumisempia aikoja. ihanat sävyt! :)

  VastaaPoista
 9. Seuraava idea kerhokokoontumiselle tai pikkujouluun: pidetään langan tunnistajaiset!

  Tai "maistajaiset", ihan miten vaan.

  Juu-u, ennen kaikki oli paremmin ja lankakin pehmeämpää.

  VastaaPoista
 10. Hieno pipo! Pitää tutustua ohjeeseen!

  Pyörylät on myös kivoja! Taas hyvä esimerkki siitä, miten yksinkertaisesti saa hienoa aikaiseksi.

  Mä olen kuljettanut bambuisia ja puisia puikkoja ja koukkuja käsimatkatavaroissa ilman mitään ongelmaa.

  Joskus luin netistä myös ohjeen siitä, miten metallipuikot salakuljetetaan koneeseen sateenvarjon sisällä. En ole kokeillut...

  VastaaPoista
 11. On ne komiat, sanoo hän, joka unohti tänään vasta valmistuneet lapasensa bussiin...

  VastaaPoista