keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Oi ihana bio-Berliini!

Terveisiä Berliinistä, missä helle helli lomalaisia juhannuksena (tai ei siellä tietenkään juhannuksesta ollut tietoakaan). Herkku ja koukkulaiset ovat vierailleet kaupungissa ennenkin, joten tässä vain nopea hehkutus kaupungin luomuvalikoimista.

Nimittäin niitähän piisasi! Joka puolella tuntui lukevan bio-sitä, bio-tätä, jopa perusgrillin valikoimissa näytti olevan luomuranskalaisia ja -makkaroita, kauppojen hedelmistä ja vihanneksista puhumattakaan. Ihan parasta oli vierailla LPG Biomarktissa, joka on siis kokonainen luomutavaratalo. Ja hinnat eivät päätä huimaa. Oijojoi niitä juusto- ja viinihyllyjäkin! Mansikoitakin sai jo, ja luomuna ihan monesta tavallisestakin kaupasta.Tällainen luomusitruunasorbetti meinasi viedä kielen mukanaan. Mauista testattiin myös mansikka- ja aprikoosisorbettia, mutta sitruunaa voittanutta ei ollut.Aika tavalla lomalla tuli keskityttyä tuohon syömiseen... Eritoten aamupaloihin, jotka ovat Saksassa runsaita, edullisia ja herkullisia. Sellaisella jaksoikin pitkälle iltapäivään. Kuvassa esimerkki Vegetarische Frühstuckista, jota tarjoili Im Nu -kahvila. Nam!Seitanhampurilaiset särvittiin yksi ilta Vegossa, kasvis-luomu-pikaruokapaikassa.

Monia muitakin herkkuaterioita (muutakin kuin aamiaisia ja pikaruokaa) tuli nautittua moneen otteeseen, mutta kaikista ei ehtinyt ottaa kuvaa ennen kuin ruuat katosivat lautaselta. Kannattaa mennä itse maistelemaan!

Vuokrapyörä oli ehdottomasti paras kulkupeli kaupunkiin. Sillä huruuteltiin ympäriinsä vauhdikkaasti. Kypäriä ei käyttänyt juuri kukaan, mikä vähän vauhdikkaan liikenteen seassa polkiessa hirvitti. Onneksi kolhuilta säästyttiin. Kävimme muun muassa eläintarhassa, missä oli surullisia apinoita, levottomia leijonia, mutta onneksi myös näitä iloisia saukkoja! Saukot ovat parhaita, aina.

5 kommenttia:

 1. Innolla luen Berliini-vinkkejä! Viikon päästä maistelen siellä ihania aamupaloja myös. Koominen tuo kananmunapipo!

  VastaaPoista
 2. Oikein hauskaa matkaa ja maistuvia aamupaloja! Meillä oli mukana Mondon Berliini-opas ja se olikin tosi hyvä.
  http://berlin.unlike.net/
  http://www.zitty.de/

  VastaaPoista
 3. Palauduin eilen Berliinistä ja otin teidän vinkit käyttöön ja käytiin syömässä sekä Vegossa, että Im Nussa, jotka oli ehkä 100m meidän kämpältä. Etenkin Im Nu:n aamianen taisi olla paras koko reissulla! Ensi kerralle teille tärpiksi ihan mahtava vegaani-luomuravintola Hans Wurst, jossa oli esim. parasta koskaan syömääni tofua, ihan mahtava palvelu ja sisutus ja fiilis ei todellakaan ollut mikään ituhippi.

  VastaaPoista
 4. No hei hauskaa, jos vinkeistä oli apua! Im Nun aamupala oli kyllä ihana. Vegon ohi me pyöräiltiin sattumalta, ja vaikkei se ihan gourmet-mesta ollutkaan, niin hyvin maistui hampparit siinä nälässä.

  Hans Wurst oli tiedossa juu ja suunnitelmissakin, mutta jotenkin sinne vaan ei sitten muka ehtinyt. Pakko siis mennä Berliiniin taas uudestaan!

  VastaaPoista
 5. Berliini on kyllä niin ihana. Kävin tänä kesänä taas ja aiemmin olen käynyt pari kertaa. Itsekin kiinnitin huomiota siihen, miten paljon tosiaan löytyy luomujuttuja ulkona syödessä! Ja samoin kasvisruokaa ja varsinkin myös kasvispikaruokaa.. Ainakin minusta tuntui, että valikoima oli taas jotenkin kasvanut edellisen käynnin (2 vuotta sitten) jälkeen, tai sitten en ehkä ole aiemmin kiinnittänyt huomiota. Nykyisin kun tulee syötyä enemmän kasvisruokaa.

  Minä kävin mm. syömässä Kreuzburgerissa Prenzlauer Bergissä. Se oli sellainen kiva hampurilaispaikka ja listalta löytyi 8 erilaista kasvishampurilaista! Melkein yhtä monta kuin lihaversioita ja lihatkin oli valittavissa tavallisena tai luomuna. Hyvää oli!

  Tuo Mondon Berliini-opas on kyllä hyvä. Kohta taitaa olla kyllä tulossa siitä onneksi uudistettu versio, kun tuo edellinen on jo 5 vuotta vanha. Ensi reissulle sitten uuden oppaan kanssa :D

  VastaaPoista