perjantai 11. kesäkuuta 2010

Vauvalle

Vauvoja riittää lähipiirissä, ja mikäs sen mukavempaa! Vauvoille on myös kiva tehdä kaikenlaisia juttuja - eivät ole turhan ranttuja värien suhteen tai muutenkaan, ja pienet käsityöt valmistuvat nopeasti.

Tänään vietiin tuoreimmalle vauvalle tuliaisiksi tällainen riemunkirjava peitto. Virkkasin sen Sypressin alekorista poimituista puuvillalangoista vapaamuotoisella tekniikalla: rupesin tekemään ympyrää, jonka muokkasin vähitellen neliöksi. (Tätä nyt ei kovin nopeaksi työksi kylläkään voi kutsua, mutta värien sommittelu oli hauskaa.) Palaset ovat 15x15 cm kokoluokkaa, eli peitto kokonaisuudessaan on noin 75x75 cm.

Ystävä onneksi ehdotti kesken virkkuun, että yhdistäisin palaset valkoisella. Sitä en olisi varmastikaan itse keksinyt, eikä peitosta olisi tullut ollenkaan näin hieno - kiitos siis vinkistä! Valkoiset reunat tuovat kovasti ryhtiä ja selkeyttä värisekamelskaan.

Toivotaan, että vauva voi viettää tämän peiton päällä monia leppoisia kesäpäiviä.

Toiseksi uusimmalle vauvalle neuloin jo jokin aika sitten puuvillalangasta (keltaista Sublimen baby cottonia) kypärämyssyn, jonka ohje löytyi Ellit-sivuilta. Kiva ja helppo ohje, ja pipostakin tuli varsin sopiva. Lisäksi tein samasta langasta pienet peukalottomat lapaset. Koristeeksi kissa-napit, jotka löysin Stockmannilta.

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtava värikombo peitossa! Ja juuri tuo valkoinen viimeistelee ja sitoo sen yhteen hienosti.

  VastaaPoista
 2. Japaninmatkaaja kuittaa, jotta hieno peitto tuli!:)

  VastaaPoista
 3. Olin juuri tulossa huomauttamaan, ettei peitto minusta varsinaisesti nopealta työltä vaikuta, mutta sanoithan sen jo itsekin.

  Ihanan raikas peitto! Pääsisipä itsekin kesäpäiviksi köllimään tuollaisen päälle, hih.

  VastaaPoista
 4. Hieno peitto! Värien sommittelu on hauskaa ja tuollaiset projektit hauskoja myös tekijälleen. Ja valkoisen käyttäminen saumoissa oli tosiaan mainio idea.

  Itse kudoin lauantaina 7 tuntia autossa riemunkirjavaa saunamyssyä. Kylläpä meni aika nopeasti. Matka loppui vähän kesken, mutta lomaksi aion saada myssyn valmiiksi.

  VastaaPoista
 5. Hienon hieno tuo peitto! Mutta miten onnistuu tuo, että ensin teet ympyrää josta sitten jatkat sen neliöksi? Miten se tapahtuu? Voisin itsekin kokeilla moista jos kärsivällisyys rittää noin isoon työhön. Tykkään blogistanne!

  VastaaPoista
 6. kiitos kiitos kaikille, ja pahoittelut kun vastailu on vallan viivähtänyt. syytän loman aiheuttamaa nettipimentoa.

  laura, olen myös yrittänyt tehdä käsitöitä autossa, mutta jotenkin tulee huono olo aina. harmi, sillä meilläkin noita monen tunnin matkoja ajellaan silloin tällöin!

  milla, kyllä näihin varmaan löytyy oikeita ohjeitakin, itse en oikeen semmoisia osaa laatia. mutta kun virkkasin pylväillä ympyrää, niin rupesin sitten loppuvaiheessa tekemään korkeampia pylväitä kulmiin ja matalampia reunoihin, ja neliö siitä lopulta tuli!

  VastaaPoista