lauantai 2. lokakuuta 2010

Palak paneer, parsakaalilla


Mieli oli tehnyt palak paneeria jo päiviä. Sitten muistin että edellisessä Ruoka Pirkassa oli ollut resepti joka ilmeisesti oli jäänyt pahasti aivolohkoon kaivertamaan. Ei auttanut muu kuin kaivaa lehti lehtikeräyksestä takaisin ja lähteä pinaatin sekä juuston ostoon. Halusin pikaruokaa joten riisilisukkeet sai jäädä. Sen sijaan lisäsin kastikkeeseen parsakaalia joka olikin mainio lisäys makujen puolesta. Naan-leipä on oiva väline kuljettaa kastiketta suuhun tai sitten ihan vaan kauhoo lusikalla menemään. Tätä heti pian lisää!

Intialainen pinaattijuusto parsakaalilla (kahdelle)


1 valkosipulinkynsi
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masalaa
0,5 tl jeeraa
0,5 tl inkivääritahnaa
ripaus chiliä
1 pss pakastepinaattia
1 dl kermaa 
250g kotijuustoa
0,5 tl suolaa
1 pieni parsakaali

Hienonna valkosipulinkynsi ja pilko parsakaali. Kuullota niitä pannulla öljyssä tovi ja lisää mausteet. Sekoittele muutama minuutti jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna kunnes se sulaa. Kaada pannulle lopuksi kerma ja kuutioitu juusto, mausta suolalla.

7 kommenttia:

  1. Mietin palak paneeria justiinsa pari päivää sitten! En oo tehnyt sitä itse koskaan, pitää kokeilla lähiaikoina! Parsakaalilisä kuulostaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Tunnustan tekeväni joskus samanlaista, paitsi että korvaan mausteet kaupan valmismausteseospussilla... Ei niin uskottavaa. Mutta nopeaa. Ja hyvää, vaikka ei varmasti niin hyvää kuin tämä!

    VastaaPoista
  3. Rakastan parsakaalia kaikissa muodoissa ja tämä kuulostaa tosi ihanalta!

    VastaaPoista
  4. Heh,
    tuo samainen Pirkan ohje on mulla reseptipinossa oottamassa kokeilua. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  5. Tein kanssa joku aika sitten juurikin sillä Pirkan ohjeella, mutta mun keitos ei kyllä maistunut miltään :( Ei vaikka taisin lopuksi tuplata kaikkien mausteiden määrän. :D Niin paitsi sen jeeran, kun sitä ei ollut kaupassa ollenkaan... Liekö sitten ollut jotenkin ratkaiseva tekijä. Tai lähinnä syytän kyllä kerman laimentavaa vaikutusta, hyvä että sinä laitoit vain desin etkä kahta!

    VastaaPoista
  6. Testiin vaan, toimii!

    Ja Tiia, mä käytin kuohukermaa enkä reseptin ehdottamaa kevyempää ruokakermaa, se nyt ainakin toi täyteläisyyttä makuun (se 1 dl riitti hyvin) ja lisäsin vähän chiliä. Hyvä potku. Onhan jeeran maku aika vahva mutta uskon että kerman ja juuston valinnallakin on merkitystä.

    VastaaPoista
  7. Juu kuohukermaa minäkin, mutta sen kummmempia ajattelematta kaadoin tosiaan koko tölkillisen sekaan ("kun kerran käskettiin"). :D Täytynee ottaa joskus uusiksi.

    VastaaPoista