tiistai 1. marraskuuta 2011

Keitto paahdetusta kurpitsasta


Menin kauppaan ja yritin muistella Hesarin ruokatorstaissa ollutta kurpitsakeiton ohjetta. Ainakin siihen tuli kurpitsaa ja kermaa ja punaviiniä. Noh, kotiin päästyä huomasin että tuli siihen vähän muutakin, piti siis soveltaa. Sitten aloin muistella yhtä ehdotonta suosikkiani vuosien takaa, paahdettua porkkanakeittoa ja näitä reseptejä yhdistelemällä syntyikin todella täyteläisen makuinen soppa. Suosittelen!

Paahdettu kurpitsakeitto (kahdelle)

600-700g talvikurpitsaa (punnittu kuorineen)
3 pientä salottisipulia
puolikas appelsiini
5 dl kasvislientä
loraus punaviiniä
loraus kermaa
garam masalaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa

Kuori kurpitsa ja sipulit. Lohko pienehköiksi paloiksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle garam masalaa, valuta öljyä ja sekoittele niin että kaikki palat saavat maustetta ja öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes palat alkavat saada väriä.

Kiehauta kasvisliemi ja kaada paahtuneet kurpitsat ja sipulit joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedellä. Purista joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu, lisää loraus punaviiniä ja kermaa, sekoita ja maista. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoa hyvän leivän kanssa.

Jälkkäriksi oli Belgian suklaata. Testikonvehdin maku oli tumma suklaa, täytettynä tuoreella voilla. Muahahaa. Syntistä kamaa.

5 kommenttia:

  1. Paahtamalla kurpitsaan tulee kyllä ihan älyttömän hyvä twisti. Tein itsekin semmoista tuossa taannoin... Toimii!

    VastaaPoista
  2. Suklaan täytteenä VOITA! En vaan kestä.

    VastaaPoista
  3. Nelle, no sanos muuta! Pätee kyllä muihinkin juureksiin.

    Ja Hanna, joo mun piti lukea oikeen kahteen kertaan "dark chocolate filled with fresh butter ..BUTTER?!" Heaven.

    VastaaPoista
  4. Täytyy testata kurpitsakeiton tätä versiota, vois olla kivaa vaihtelua perus pehmeeseen maitopohjaiseen mitä ollaan yleensä kokattu!

    http://soitamunruokatorvee.blogspot.com/

    VastaaPoista