keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Ameriikan vegaanin herkkuja

Tahtoo saada macaroneja! Mutta kun niissä on marenkia, eikä sitä oikein voi tehdä ilman kananmunaa. Paitsi tietysti jos on kekseliäs ja tilaa Ameriikan vegaanien nettipuodista hieman Angel Foodin herkkuja! Alkuperäisesti tuotteet ovat kotoisin Uudesta Seelannista ja myönnettäköön, aikamoista pikkupakettien lennättelyä ympäri maailmaa tämä touhu... mutta ku ei niitä lähempääkään löytyny ja macaronit on sentään aika kiva juttu!

Raportoin toki lopputuloksesta kunhan pääsen leipomaan - eli heti kun saan hankittua sähkövatkaimen, jonka marengin vispaus ilmeisesti vaatii...

En malttanut olla sujauttamatta samaan tilaukseen toistakin vegaanille varsin harvinaista herkkua: vaahtokarkkeja. Niitä tilasin sekä valmiina karkkeina (kuva alla), että tee-se-itse -pakettina (kuva yllä). Valmisversiot olivat ainakin ihania! Nyt vain mietin, mihin näin kallisarvoiset makoset raaskisi käyttää. Rocky road -kakku olisi ainakin sopivan ameriikkalaishenkinen?

7 kommenttia:

 1. Aah vaahtokarkit ja kyllä, Rocky road!!! Siinä on kyllä niin syntisen hyvä herkku että huh!

  Mulla muuten sama juttu tuon sähkövatkaimen kanssa, sen hankkimista pohtii säännöllisin väliajoin mutta vielä ei löydy täältäkään köökistä. Jos jollain on hyviä kokemuksia jostain tietystä vempaimesta niin kertokaa!

  VastaaPoista
 2. Oi oi oi, vaahtokarkit on mun supersuosikkeja! Ihanan näköisiä myös.

  Sitä en kyllä käsitä, että miten te tehokokkailijat pärjäätte ilman sähkövatkaimia..?

  VastaaPoista
 3. VeganYumYumissa vinkkejä vaahtokarkkien käyttöön. En tiedä, ei tuo nyt ihan kamalan herkulliselta kuitenkaan näytä? Onko toi joku amerikkalaisten juttu?

  VastaaPoista
 4. Jytis, ehkä voidaan pyytää paljousalennusta jos ostetaan sähkövatkaimet yhtäaikaisesti?

  Hertta, emmää enää pärjääkään ilman... tähän asti oon operoinu sauvasekottimella.

  Hande, emmää kyllä noita näkkärin kanssa halua syyä! Mutta joo, S'mores on ameriikkalainen juttu ja varmasti ihan hyvääkin oikeasti.

  VastaaPoista
 5. Hmm, noi VeganYumYumin crackerit näyttää kyllä hyviltä! Mutta en mäkään niihin vaahtiksia yhdistäisi.

  Hertta, mulla on joku trauma keittiökaapeista jotka on täynnä sähkövempaimia, oon siis yrittäny vältellä niitä, mutta ilman sauvasekoitinta olisin mäkin nopeasti pulassa.

  Ja nyt olen tullut siihen tulokseen että vaikka ostaisinkin vatkaimen, niin se ei johda siihen että pitää ostaa yleiskone, leipäkone, jäätelökone, vohvelirauta, leipägrilli ja riisinkeitin.

  VastaaPoista
 6. No ei tietenkään johda! En mäkään halua leipä-, limsa- tai jäätelökonetta, mutta hei sähkövatkain. Se on kumminkin aika perus.

  Mutta mielipiteitähän on monia, samoin periaatteita. Asuintoveri päätti pääsiäisenä vispata kerman käsin "ihan vaan periaatteesta". Käyhän se niinkin.

  VastaaPoista
 7. No kappas, ostin tänään uuden Glorian ruoka&viini -lehden ja siinä on sähkövatkaintesti!

  Voittaja oli kallein yksilö, Kenwood KMix, jämäkkä retroklassikko (129e), mutta aika vähän tuntui olevan eroja laitteissa. Jutussa kehotettiin valitsemaan vatkain sen mukaan, mikä tuntuu omassa kädessä parhaalta eli miellyttävän ergonomian ja muotoilun mukaan.

  VastaaPoista