keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Maukas kasviscurry, kaverina naan

Päädyin työpäivän päätteeksi pyörimään BBC Foodin reseptiarkistossa ja sieltä löytyi oikein hyvä kasviscurryn ohje. Kerrankin sopivan paljon mausteita ja ihanaa lientä dipattavaksi leivän kanssa. Ruokaan tuli creme fraichea ja testasin sitä myös naan-leipään jugurttia korvaamaan, toimi erinomaisesti!

Kasviscurry
1 punasipuli
2 kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 tlk kikherneitä
1 punainen chilipalko
2 rkl öljyä
3-4 tl mietoa currytahnaa
1/4 tl kurkumaa
1/4 tl jauhettua korianteria
1/4 tl juustokuminaa

4 rkl creme fraichea (kevyt)
1/3 kasvisliemikuutio

Kuumenna currytahna ja mausteet öljyssä isossa pannussa tai kattilassa. Pilko sipuli, kukkakaali, porkkanat sekä kesäkurpitsat ja lisää kattilaan. Kypsennetään kunnes kasvikset ovat pehmeitä, puolisen tuntia taisi mennä mulla, välillä pidin kantta päällä. Lisää kikherneet, creme fraiche, kasvisliemikuutio ja pikku loraus vettä. Maista ja mausta vielä lisää jos tarpeen. Kuumenna hetki kannen alla ja tarjoile naan-leivän kanssa.

Naan-leipä (6 pientä tai 3 isoa)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl maustamatonta jugurttia tai creme fraichea
loraus juoksevaa margariinia, toinen mokoma voiteluun

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Älä vaivaa vaan sekoita nopeasti. Nostele lusikalla taikinaa leivinpaperin päälle ja muotoile löysästä taikinasta ohuita leipäsiä. Paista 275 asteessa 7-10 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä. Voitele leivät lopuksi voisulalla ja tarjoa lämpimänä.

2 kommenttia:

  1. Asuintoveri meinasi pudota sohvalta silkasta kateudesta kun kuuli, että siellä ratikkalinjan toisessa päässä on tuoretta naania tarjolla! Saatta olla, että joudun piakkoin leipomishommiin...

    VastaaPoista
  2. Hehee, naan-leipä on kyllä mahtavaa ja siitä hyvä että sen tekemiseenhän ei mene kuin hetki! Mä oon niin huono leipomaan oikeeta leipää kun en jaksa kohotella, mutta naan, helppo ja nopea!

    VastaaPoista