keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Juureswokki

Juureksia! Tekee mieli juureksia! Ja jotain piti kehittää nopeasti. Tuloksena wokki, ei ollenkaan hullumpi ja minttujugurtti oli hyvä lisä.

Juureswokki (kahdelle)

1 pienehkö bataatti
1 pieni lanttu
1 pieni nauris
1 sipuli
1 iso porkkana
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä

mausteseos:
1 rkl seesamiöljyä
1,5 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamicoa
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sokeria
lisäksi maustamatonta (soija)jugurttia ja kuivattua minttua

Kuori ja suikaloi juurekset ja sipulit. Kuullota niitä kuumalla pannulla öljyssä tovi. Laita kansi päälle ja anna hautua 15 minuuttia. Nosta kansi pois ja lisää mausteseos. Sekoittele pannulla vielä hetki. Tarjoile mintulla maustetun jugurtin kanssa.

Idea mausteseokseen tuli seoksesta jota tein kaverin kanssa itämaisten kiinankaalinyyttien dippailukastikkeeksi. Nyyteistä lisää heti kun saan kuvat itselleni!

4 kommenttia:

  1. Nami nami ,juurekset ovat niin ihania ,ja tuo kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Nyt on kyllä paras juuresaika. Meillä syötiin eilen niitä ihan perusuunijuureksia kookosöljyllä maustettuna, mutta tätäkin aion kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Aijuu, pitääkin hankkia nyt sitä kookosöljyä kun sitä on niin paljon kehuttu.

    Ja hyvää oli kyllä, nauriissahan on hieman pistävä maku, jos ei ole siitä ihan varma niin sen voi hyvin korvata myös perunalla tai kaalilla. Meinasin tehdäkkin tän itse kaalin kanssa mutta kaupassa oli vaan kokonaisia ja se on kyllä aika urakka yhdelle :)

    VastaaPoista
  4. Kaalit on kyllä melkoisia jötkäleitä, mutta luomukaaleista on löytynyt myös pienempiä yksilöitä.

    VastaaPoista