torstai 22. huhtikuuta 2010

Ei tosiaan menny niinku Strömsössä


Luin Voima-lehdestä (3/2010) mielenkiintoisen reseptin, Rukiiset marjarullat. Hapankorppuja liotetaan vedessä/soijamaidossa ja kun korput ovat taipuisia, ne taputellaan talouspaperilla kuiviksi ja täytetään sokeroidulla (soija)tuorejuusto-marjasekoituksella. Helppoa!

Noh, laitoin korput likoamaan ja sitten kävin välillä niitä tökkimässä, ei ala taipua ei. Siinä vaiheessa kun liotus oli kestäny jo aika kauan, korput vihdoin alkoivat pehmetä mutta halkeilivat kun yritti rullata. Sain kuitenkin täytetyn, lötkön pötkön aseteltua lautaselle, mutta kun sen siitä yritti nostaa syödäkseen, se muussaantui sormien väliin. En suosittele.

7 kommenttia:

 1. Ihanan lyhyt loppulause! :)
  Mulle on käynyt samantapaisesti suolaiseten happarirullien kanssa. Olen kyllä joskus saanut syödäkseni onnistuneita, eli ilmeisesti se on kuitenkin mahdollista, joskaan uusinta kokeilu ei juuri houkuta....

  VastaaPoista
 2. Heh, postaus sai hymyn huulille! Usein tapahtuu vain kuolausrefleksi :D

  VastaaPoista
 3. Hih, jotain tuon tyyppistä yritettiin tehdä yläasteen kotitaloustunnillakin. Silloin täytteenä oli juustotahna. Muistaakseni lopputulos oli aika vetinen ja sen jälkeen en olekaan uskaltautunut rullien tekoon...

  VastaaPoista
 4. Mä en vielä koskaan ole onnistunut tossa hapankorppujen liotuksessa ja rullauksessa, joten lohdullista oli lukea että muillakin on sen kanssa ongelmia.

  VastaaPoista
 5. Hahaa, kiitos kaikille ja ihanaa että muutkaan eivät ole onnistuneet tässä :)

  Tää resepti oli muuten vielä voittanut jonkun välipala-kilpailun.. Välillä tulee sellainen fiilis että testataanko reseptejä ennen kuin painetaan lehteen? Harvemmin keittokirjoissa olevien reseptien kanssa on ongelmia.

  Mut välillä näin ja kyllä muakin vähän hymyilytti lopputulos!

  VastaaPoista
 6. Me taidettiin Paun kanssa suunnitella hapankorppurullia meidän yhteissynttäreille silloin kerran. Ihan hyvä, et luovuttiin ajatuksesta jo ennen testivaihetta (joka luonnollisesti jäi viimeiseen iltaan ennen juhlia).

  Tarjottiin rinkeleitä, mitkä olikin ihan hyvä vaihtoehto!

  VastaaPoista
 7. Hertta, heh no onneks ette!
  Tai nehän vaikuttaa tosi simppeleiltä mutta sitten kun miettii niin ei märkä leipä kyllä ole kaikista houkuttelevin juttu. Rinkeleitä pitäiskin tehdä, nam!

  VastaaPoista