perjantai 23. huhtikuuta 2010

Munakoisocrostini

"Crostinit ovat pieniä, oliiviöljyllä siveltyjä ja paahdettuja maalaisleipäviipaleita, joissa on erilaisia päällysteitä." Näin opastaa Marja Lindforsin Taivaallinen munakoiso -keittokirja. Maalaisleipä vaihtui mulla omatekemään näkkäriin (joita rakastan) jonka uskon olevan yhtä hyvä ja rouskuva alusta munakoisotahnalle.


Tahna oli hyvin munakoisoista :) Ja huomasin jälkikäteen muuten että Hesarin munakoisokaviaarin ohje on lähes identtinen. Mutta koisokasvien heimon ylimmille ystäville suosittelen kyllä. Ja alla oleva ohje on siis Lindforsin kirjasta (jota myös rakastan!). Heh, friday I'm in love!

Munakoisocrostini (neljälle)

8 pientä viipaletta maalaisleipää
neitsytoliiviöljyä

Päällyste:
1 munakoiso
1 valkosipulinkynsi
3 rkl neitsytoliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Pistele kokonaista munakoisoa haarukalla ja paista sitä koosta riippuen 40-60 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Kokeile kypsyyttä tikulla, munakoiso on kypsä kun se on läpeensä pehmeä. Anna munakoison jäähtyä. Halkaise se ja kaavi sisus lusikalla tehosekoittimeen. Lisää valkosipulinkynsi, öljy, mustapippuri ja hieman suolaa. Sekoita.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipäpalat öljyllä ja paahda ne uunissa kullanruskeiksi. Levitä seosta paahdetuille leipäpaloille ja tarjoile.

3 kommenttia:

  1. Mua jäi kiinnostamaan toi sun näkkäriresepti. Olen tehnyt viime aikoina myös omaa näkkäriä ja se on aivan huippua.

    VastaaPoista
  2. Okriina, joo mä tein näitä just töihinkin ja siellä naureskeltiin että kyllä kannattaa tehdä näkkärit itse kun se on niin kallista :) Mutta naureskelu vaihtui ihasteluun koska maku on tosiaan aivan huippu!

    Mä olen käyttänyt siis tätä Kotilieden hyväksi havaitsemaani reseptiä (josta tulee muuten paljon enemmän kuin tuo ohjeen mainitsema 12 kpl).

    http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/nakkileipa

    VastaaPoista
  3. Nyt heräsi mussakin halu tehdä omaa näkkäriä.ONneksi täältäkin saa ruisjauhoa!
    Munakoisokaviaari ,nam!

    VastaaPoista