tiistai 13. huhtikuuta 2010

Paistettu papumössö


Okei, nimi ei ehkä houkuttele mutta ainakin se on kuvaava. Törmäsin Siskot kokkaa -blogissa mulle ihan uuteen juttuun nimeltä refried beans. Kyseessä on siis meksikolainen, paistetuista pavuista muussattu lisuke jota voi tarjota esim nachojen kanssa tai tortillan täytteenä. Oikeasti tää tehdään mustista tai punaisista pavuista, mä käytin valkoisia kun niitä oli pakastimessa. Veikkaan että kidneypavut olisivat olleet maukkaampia, tää jäi vähän vaisuksi.

Joten suosittelen seuraamaan Siskojen reseptiä. Papulisukkeen kanssa tarjolla oli salaattia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, salsaa, avokadoa ja Hakaniemen hallista ostettua ihanaa lehtileipää. Vaikka beans refritos jäikin vähän mauttomaksi, kokonaisuus oli oikein njam.

3 kommenttia:

 1. Refried beans onkin hyvää:olen syönyt sitä latinojen alueilla ja laittanutkin joskus.Nyt kun siskokset ja sinä laitoit tämän reseptin tekee taas mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 2. kun katson tuota mössöäsi niin huomaan, että siinä ei näy yhtään ruskeaa: jos innostut ensi kerralla kokeilemaan tummemmista pavuista, niin anna sen pavun vaan vähän ottaa vaikka väriäkin siitä pannusta. Se maku tosiaan tulee kun papu paistuu rasvassa ja vähän ruskistuukin. Ja tietty elänpohjainen rasva antaa oman makunsa aina...

  Mutta sinänsä ihan hauskan näköistä tuo valkoisista pavuista tehty "muusi", ei käheskään yhtä rumaa kuin se mustapapumuusi :)

  VastaaPoista
 3. Nelle, okei, mä taisin olla liian hätäinen (nälkäinen) mössöni kanssa. Mutta ehdottomasti testaan toiste ja sitten teen mämmi-look-a-like mustapapumuusia!

  VastaaPoista