sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Rikoosettii

Eilen askarreltiin (t)rikoon ja ompelukoneen parissa. Ähertämisen seurauksena syntyi lopulta pipo ja kämmekkäät.

IMG_5746

Hommassa meinasi kyllä käydä köpelösti, sillä lähdin ylenkatseellisesti liikenteeseen leikaten kangasta vapaalla kädellä ja suunnittelematta etukäteen kaksinkertaisesta trikoosta muodostuvien tuubien ompelujärjestystä. Halusin siis sekä pipon että kämmekkäät kaksinkertaisiksi niin, että saumat olisivat sisäpuolella, mutta jostain syystä avaruudellinen hahmottamiskykyni ei ollut yhtään hommassa mukana, ja ensimmäinen kämmekäs kääntyi aivan vinksalleen. Otsalle alkoi jo nousta kylmä hiki, kun kangasta ei olisi riittänyt kovin pahoihin sössimisiin, mutta pienen mietintätauon jälkeen saumat alkoivat onneksi kuitenkin pysyä siellä näkymättömissä, niinkuin oli tarkoituskin.

Kämmekkäissä on bonuksena erityispitkät varsi- ja sormiosuudet, jotka voi kylminä päivinä venyttää suojaamaan käsiä ja lämpimämpinä päivänä rutata rennosti rannesuojiksi.

IMG_5732

IMG_5735

Pipoon laitetiin lopuksi vielä pari nappia kokonaisuutta sulostuttamaan. Setti meni lahjaksi viikonlopun päivänsankarille, ellulle. Hyvää syntymäpäivää näin vielä jälkikäteen!

IMG_5736

5 kommenttia:

 1. Oooh, ompa tosi hyvännäköinen setti. Onnellinen noiden saaja!

  VastaaPoista
 2. tosi kiva setti :D mäkin tarvitsisin kämmekkäät, mutta miten niiden tekeminen on ollut mulle jotenkin ihan ylivoimaista.. :D

  VastaaPoista
 3. Oikein on hyvännäköinen setti. Kateeksi käy sitä, joka nuo saa. Täytyykin tästä lähteä tutkimaan omia rikoovarastoja.

  VastaaPoista
 4. kyllä on setin omistaja onnellinen! pipo oli tänään testikäytössä pyöräretkellä ja oikein sopivasti lämmitti korvia. toivottavasti lämpeää kelit tuota pikaa sen verran, että pääsen ulkoiluttamaan kämmekkäitäkin!

  VastaaPoista
 5. Noi käsineet on superkätevät! Tykkään!!

  VastaaPoista