keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Hedelmähyydyke joka ei sitten hyytynyt

Tadaa! Hyydyke ennen ja jälkeen kumoamisen:


Mulla on hyviä ja huonoja kokemuksia agar-agarista. Edellinen kokeilu, kirsikka-kookos-juustokakku, onnistui mainiosti niin uskalsin kokeilla taas. Vaan kävi kuten joskus joulumarmeladien kanssa, ei tosiaan hyytynyt. Ohje on äitini 70-lukulaisesta Kasvis -keittokirjasta. Ehkä agar-agar oli silloin tujumpaa. Laitan reseptin tähän nyt kuitenkin jos jollain olisi vinkkejä? Tää olisi nimittäin mainion raikas ja vaivaton jälkiruoka ja helposti muunneltavissa eri hedelmillä/mehuilla.

Hedelmähyydyke

4 dl appelsiinimehua
2 rkl agar-agaria
1-2 rkl hunajaa
5 dl hedelmiä kuutioina

Kiehauta mehu ja sekoita siihen vispaten agar-agar. Keitä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää sekoittaen hunaja ja hedelmät, kaada yhteen isoon tai moneen pieneen astiaan. Anna hyydykkeen jäähtyä 2-3 tuntia ennen tarjoilua ja kumoamista.

Lisäsin myös kookoshiutaleita eli nuo valkoiset hiutaleet ovat niitä, ei liukenematonta agar-agaria.

7 kommenttia:

 1. Agar-agar ei toimi, jos se ei ehdi kunnolla liueta nesteeseen. Käytän yleensä itse niitä hiutaleita (en tiedä saako Suomesta edes muuta?) ja liotan niitä ennen käyttöä vesitilkassa viitisen minuuttia, kaadan sitten siihen kiehuvaan nesteeseen, joka on tarkoitus hyydyyttää ja keittelen vielä 10 minuuttia. Ehkä et vain keittänyt agaria riittävän kauan?

  VastaaPoista
 2. Elina, voit olla hyvinkin oikeassa.

  Siinä alkuperäisessä reseptissä lukikin muuten että keitä minuutti! Kyllä mä mielestäni sitä keittelin lähemmäs 10 minuuttia, mutta en ehkä kumminkaan tarpeeksi. Tuo liotus oli hyvä vinkki! Osaatko vielä sanoa sellaista että onko vispaamisella iso vaikutus, pitääkö ihan nonstop vispata?

  VastaaPoista
 3. No en oo kyllä agaria ikinä vispannut, välillä vaan vähän sekoittelen :)

  VastaaPoista
 4. Sitrushedelmät myös voi vaikuttaa agarin hyytymiseen,sitä tarvitaan silloin enemmän.Mullakin on ollut pari huonoa kokemusta agar agarin kanssa,mutta enimmäkseen hyviä.Ja mäkin liotan sitä ensin ,kuten Elina.

  VastaaPoista
 5. Yaelian, aa enpä tiennyt tuota sitrusjuttua! Ja okei, olen vakuuttunut, ensi kerralla liotan ensin.

  VastaaPoista
 6. jos sulla oli tossa papaijaa, niin silloin ei hyydy ollenkaan, siinä on jotain hyytymistä vastustavaa ainesosaa.

  VastaaPoista