Tarjoiluissa oli hieman miettimistä nimittäin ruokavalioita oli monenlaisia, gluteeniton, vegaaninen, pähkinätön, persiljaton ja porkkanaton. Muun muassa. Ihana haaste. Ellu auttoi makean kanssa loihtimalla ihan mielettömän hyviä keksejä, joista lisää täällä. Itse olin supertyytyväinen juustokakkuun joka syntyi äidin puusta kesällä poimituista kirsikoista ja kookoksesta, Chocochilin vegaanista juustokakku-reseptiä soveltaen.
Kookos-kirsikka-juustokakku
Pohja:
200 g keksejä (Semperin gluteenittomat kolakeksit ovat myös vegaanisia ja pähkinättömiä)
2 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl (kasvi)margariinia
loraus soijamaitoa
Täyte:
1 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
1,5 prk maustamatonta soijajogurttia (750g)
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
1 tl vanilja-aromia
1 dl kookoshiutaleita
Päälle:
0,5l kirsikoita
3 dl sokeroitua kirsikkamehua
4 rkl agar-agar hiutaleita
kookoshiutaleita
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon. Lisää sulatettu margariini ja kookosöljy sekä soijamaito. Painele seos irtovuoan pohjalle (pingotin pohjan väliin leivinpaperin).
Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijajogurtti, sitruunamehu, vanilja-aromi, tomusokeri, kookoshiutaleet ja perunajauhot. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla (annoin olla yön yli jääkaapissa) ja valmista sitten kiille.
Keitä mehua ja agaria miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kymmenisen minuuttia tai kunnes agar-agar on kunnolla liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä. Nostele marjat kakun päälle ja kaada hiukan jähmettynyt kiille kirsikoiden päälle. Anna kakun vielä vetäytyä kylmässä kiilteineen muutama tunti. Ennen tarjoilua ripottele päälle vielä kookoshiutaleita.
2 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl (kasvi)margariinia
loraus soijamaitoa
Täyte:
1 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
1,5 prk maustamatonta soijajogurttia (750g)
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
1 tl vanilja-aromia
1 dl kookoshiutaleita
Päälle:
0,5l kirsikoita
3 dl sokeroitua kirsikkamehua
4 rkl agar-agar hiutaleita
kookoshiutaleita
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon. Lisää sulatettu margariini ja kookosöljy sekä soijamaito. Painele seos irtovuoan pohjalle (pingotin pohjan väliin leivinpaperin).
Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijajogurtti, sitruunamehu, vanilja-aromi, tomusokeri, kookoshiutaleet ja perunajauhot. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla (annoin olla yön yli jääkaapissa) ja valmista sitten kiille.
Keitä mehua ja agaria miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kymmenisen minuuttia tai kunnes agar-agar on kunnolla liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä. Nostele marjat kakun päälle ja kaada hiukan jähmettynyt kiille kirsikoiden päälle. Anna kakun vielä vetäytyä kylmässä kiilteineen muutama tunti. Ennen tarjoilua ripottele päälle vielä kookoshiutaleita.
Kiitos juhlista, ylimääräinen ohjelmanumero oli jännittävä! Toivottavasti homma selviää siististi.
VastaaPoistaTykkäsin kookoksesta erityisesti tässä kakussa, soijatuorejuusto on mielestäni joskus vähän liian soijaisen makuista, mutta kookos pehmitti maun sopivaksi. Kookos ja kirsikka tietysti myös loistoyhdistelmä.
Oi jospa oisin saanut olla mukaaanaaa. Susta on Jytis sukeutunut oikein kakkumeastari! Aplodeja!
VastaaPoistaJa siis kookos ja kirsikka, oi! Mun kaksi lempimakua!
VastaaPoistaHertta, tää oli elämäni eka kakku jonka tein ite alusta loppuun! Mutta ehkä se ura tästä alkaa :) ja siis juustokakkuhan oli ihanan helppo tehdä.
VastaaPoistaVoi kun tulisi äidin puusta tänäkin vuonna kirsikoita, vika rasiallinen pakkasesta meni tähän. Vaan oli kyllä juhlava päätös kesän kirsikoille!