keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Siikarullat ja kasvissushit


Taas oli aika kaveerata kalan kanssa ja tällä kertaa kuukauden kalaksi valikoitui kotimainen siika! Ja siitähän muodostui sushi-ilta kun RuokaPirkka-lehtisestä löytämäni resepti vahvasti ajoi siihen suuntaan.

Siikarullat
(ohje sanoo 14 kpl, mä sain aikaan 9)

0,5-1 tl wasabitahnaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1/3 kurkkua
1/3 paprikaa (käytin pelkkää kurkkua)
1 pkt (1oog) kylmäsavustettua siikafileetä
seesaminsiemeniä paahdettuina

Sekoita wasabi ja tuorejuusto keskenään. Suikaloi kurkku ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Levitä siikafileet kelmun päälle limittäin jotta niistä tulee yhtenäinen levy. Sivele tuorejuustoseos fileiden päälle. Asettele kasvissuikaleet levyn toiseen päähän pitkittäin. Kääri kelmun avulla tiukaksi rullaksi.
Pyöräytä rulla seesaminsiemenissä ja rullaa takaisin kelmuun. Nosta kylmään (mielellään pakkaseen) odottamaan tarjoilua. Hetki ennen tarjoilua nosta esiin ja viipaloi suupaloiksi.


Kasvissusheja on tässä blogissa tehty ennenkin ja ohjeita on piisaa netissä. Mutta ylläolevien täytteistä sen verran että sushien sisään kääräistiin seesamiöljyssä ja inkiväärissä paistettuja porkkanatikkuja, samassa seoksessa paistettuja ruskeita herkkusieniä sekä kurkkua. Varsin maistuvaa!


Tarjolla oli myös Sugar Snap -herneitä sillä Japanissa vieraillessani näitä tilasivat aina kaikki ravintolassa. Tosi mukava raikastus aterialle ja helppo syödä puikoilla :) Löysin pakaste-altaasta ja annoin vaan sulaa pari tuntia huoneenlämmössä.

3 kommenttia:

  1. Tuli nälkä noita siikarullia katsoessa,,,,Sugar snapit ovat ihania;täällä on just parhaillaan niiden lyhyt sesonki,pitääkin ostaa seuraavan kerran torilla käydessä.

    VastaaPoista
  2. Noita siikarullia pitää varmaan kokeilla, kun saan taas perheen kotiin. Kivan oloinen resepti

    VastaaPoista
  3. Yaelian, ai kun saisikin tuoreita! Ihania ovat tosiaan.

    Nelle, joo resepti oli mukavan simppeli, ainoa haaste oli se että sai aseteltua kalat niin että siitä sai tehtyä "aukottoman" pohjan. Kalaa olisi voinut olla enemmänkin niin homma olisi helpottunut. Mutta hyvää oli siis, mainio wasabipotku :)

    VastaaPoista