torstai 4. maaliskuuta 2010

Peruna-tomaatti-parmesanpaistos


Paistoksen virallinen nimi on Mieletön tomaatti-perunavuoka ja olen harkinnut sen testaamista jo pitkään, löytyy Marianne Kiskolan Koti-keittokirjasta. Kovasti sitä kehutaan kirjassa mutta vähän vaisuksi jäi mun ja muiden ruokailijoiden mielestä. Voi myös johtua siitä että tein isomman satsin ja en tainnut lisätä parmesania samassa suhteessa, luulen että se on se tän ruoan juttu. Tässä ohje alkuperäisessä muodossaan.

Mieletön (?) peruna-tomaattivuoka

6 keskikokoista perunaa
2 isoa sipulia
4 tomaattia
1 dl oliiviöljyä
2 tl yrttisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 dl raastettua parmesania (rasvaista laatua, esim Zanettia)
tuoretta basilikaa

Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Viipaloi myös tomaatit. Kaada oliiviöljyä uunivuokaan ja asettele viipaleet sinne vuorotellen. Lorauta hieman öljyä päälle, lisää suola, pippuri ja juustoraaste. Paista uunissa noin tunti, testaa kypsyys ja paista tarvittaessa lisää, mulla meni lähemmäs puolitoista tuntia. Silppua lopuksi basilikaa päälle.

3 kommenttia:

  1. entä jos jättäis perunat pois? :D tai korvais ne munakoisolla? naaaaam! (tiedän, olishan se sit ihan eri ruoka, kunhan oli pakko sanoa).

    VastaaPoista
  2. Mmmmm.. munakoisoa :) Joo toden totta, ensi kerralla voisikin tehdä niin, lyhenisi vähän tuo kypsymisaikakin.

    VastaaPoista
  3. ..tai kesäkurpitsaa... muunneltavuus on ohjeelle hyve :)

    VastaaPoista