tiistai 2. maaliskuuta 2010

Herkkuleipä papu-oliivitäytteellä


Viikonlopun illanistujaisista jäi yli ohuita, lettumaisia vehnäleipiä ja ajattelin että kääräisen niistä wrapit. Leipä kuitenkin meinasi murtua joten rullaa en saanut aikaiseksi mutta huippuhyvän herkkuleivän! Papu-oliivitahnasta tuli suolaista (vaikka siihen ei suolaa tullutkaan), porkkana oli just hyvä vastapotku sille.

Papu-oliivitahna

1 prk valkoisia papuja (käytin Go Green papumixiä)
1 pieni purkki vihreitä kivettömiä oliiveja (235g)
1/2 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
hippunen chilijauhetta
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisäksi herkkuleipään tarvitaan itse leipä (pita, tortilla, rieska), 1 porkkana raastettuna per leipä ja salaattia (esim jäävuorisalaattia ja rucolaa).

Ja tahnan kohdalla päästiin taas kategoriaan, rumaa mutta hyvää.

5 kommenttia:

  1. Hyvältä kuullostaa...usein kaipaa leivänpäällisideoita ;)

    VastaaPoista
  2. Ikuiselle levitteiden vääntäjälle tämä kuullostaa kyllä vastustamattomalta. Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Totta, uusille levite-ideoille on aina käyttöä! Mutta tosiaan, tää on aika suolaista yksinään oliivimäärän takia eli kannattaa laittaa jotain raikastavaa viereen, porkkanaa, tomaattia, kurkkua jne.

    VastaaPoista
  4. Noissa levitteissä on tosiaan se huono puoli yleensä, että on ihan helkkarin hankalia kuvattavia :D Mutta hyvältä näyttää tekemäsi tahna, ja varmasti myös maistuu.

    VastaaPoista
  5. Insanity, no niinpä. Hernetahna on värinsä puolesta edes vähän kuvauksellinen mutta tahna mikä tahna :)

    VastaaPoista