torstai 11. maaliskuuta 2010

How much chocolate is too much chocolate?

Mistäköhän se pukki viime jouluna tiesi, että täällä tykätään suklaatista? Paketista nimittäin löytyi muhkea levyllinen tummaa suklaata ja tonttujen (vai suorastaan itämaan tietäjien) ränttäämä resepti itämaiseen kaakaoshottiin.

Hetki ehti joulusta vierähtää ennen kuin tuli sopiva pakkasilta kaakaoshottien tarjoiluun. Liioittelua lienee, että shottia maisteltiin suklaa-appelsiinimuffinssien seuralaisena, mutta ei nyt mennä siihen. Sitä paitsi vierailulle saapuneet herra ja rouva Pau eivät olleet yhdistelmästä moksiskaan!

Vegaanistin reseptin, ja tässä shotti sellaisena kun se meillä tarjoiltiin. Suosittelen tätä kyllä - joillekin ei-niin-suklaaholisteille saattaa jopa riittää jälkkäriksi ihan sellaisenaan.

Itämainen kaakaoshot
neljälle

100 g tummaa suklaata
2 dl soijamaitoa (tai 1 dl soijamaitoa ja 1 dl kookoskermaa)
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl chilijauhetta tai -rouhetta
Rouhi suklaa veitsellä. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna, älä kiehuta. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut ja juoma on tasaista. Tarkista maku ja lisää sokeria tai mausteita tarvittaessa. Tarjoa espressokupista tai vastaavasta.

3 kommenttia:

  1. Mmmm.. Musta tuntuu etten oikein tunne käsitettä "liikaa" :)

    VastaaPoista
  2. no juu, ainakaan tämän jälkkärin kohdalla ei vielä tullut raja vastaan...

    VastaaPoista
  3. heh joo, herra ja rouva paun mielestä nämä suklaatiset maut ja rakenteet täydensivät erittäin hyvin toisiaan!

    VastaaPoista