sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Pims-vahinko

Jytis heitti tilauksen: piti leipoa jotain makiaa, joka olisi munatonta, maidotonta, pähkinätöntä, gluteenitonta ja persiljatonta. Ja mikäs siinä, tämmöisistä haasteista mää just tykkään! Kehittelin mielessäni keksireseptin, ja valmista keksiä maistaessani tajusin vahingossa tehneeni Pims-keksien pohjia. No, appelsiinimarmeladia ja suklaata sipaisu vielä keksien päälle, ja melko autenttishenkinen Pims-elämys oli valmis! Eivät kaivanneet edes persiljatupsua koristeeksi.

Pimsit

pohja:
1,5 dl quinoajauhoa
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kookosjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 dl appelsiinihilloa (käytin mandariinihilloa)
1 dl maustamatonta soijajukurttia

päälle:
appelsiinimarmeladia
15o g tummaa suklaata (Plamil on maidotonta ja pähkinätöntä)
tilkka kasvismaitoa tai -kermaa

Sekoita jauhot (tässä voi varmastikin käyttää mitä tahansa gluteenittomia jauhoja, minulla sattui olemaan tämmöisiä pussien jämiä), leivinjauhe ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa astiassa hillo, jukurtti ja pehmeä margariini tasaiseksi, siivilöi mukaan kuivat aineet. Vaivaa hetki kunnes taikina on sopivaa leivottavaksi. Muotoile käsin palloja ja litistä ne pellillä littanoiksi. Keksit eivät leviä eivätkä kohoa uunissa. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.

Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna tilkka maitoa ja kaada suklaan joukkoon. Sekoita tasaikseksi. (Voit tietenkin myös sulattaa suklaan vesihauteessa.)

Lusikoi jokaisen keksin päälle noin teelusikallinen appelsiinimarmeladia. Levitä marmeladin päälle suklaata. Laita valmiit keksit hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.

6 kommenttia:

  1. Mä en ole koskaan ollut mikään Pims-fani,mutta näitä haluaisin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Hahaa, kävin lukemassa postauksen Pims-vahingosta illalla ja yölläpä sitten leivoin keksejä myös itse.

    Unessani sovelsin täytteisiin marmeladin sijasta muun muassa kuviomakaroneja ja salmiakkia!

    Keksit eivät ehtineet valmistua ennen kuin heräsin, joten en voi antaa tuomiota mausta.

    VastaaPoista
  3. Nää oli niiin hyviä!! Siis täysin Pimsien makuisia ja ei ikinä uskoisi että gluteenittomia kun yleensä ne on vähän kuivia tai sellaisia perunajauhoisia. Mutta nää, ah!

    VastaaPoista
  4. Yaelian, hyvää hilloa ja suklaata valitsemalla ei mee vikaan!

    hertta, tajusin juuri oman mielikuvitukseni rajallisuuden. mihin sfääreihin nämäkin keksit olisivat voineet ulottua pikku makarooni- ja salmiakkilisäyksillä!

    Jytis, Pims-vahinko oli kyllä kivempi kuin se juhlien toinen vahinko...

    VastaaPoista
  5. hohoo, loistava oivallus :) Ja gluteenittomana varmaan tulee tarpeeseen viimeistään kveäällä kun juhlakausi alkaa. :)

    VastaaPoista
  6. Makuelämys oli kyllä käsittämättömän autenttinen. Tykkäisin varmasti myös Hertan salmiakkikekseistä! Kuviomakaronit... hmm.

    VastaaPoista