perjantai 19. maaliskuuta 2010

Taivaallinen tattirisotto eiku ohratto


Sai jokin aika sitten ystäviltäni kuivattuja punikkitatteja ja mulle suositeltiin että risotto voisi olla oiva käyttömuoto niille. Ja kas, kaapissa oli valkoviinin jämät ja sitten löysin tämän Siskot Kokkaa -blogin mainion reseptin niin tuumasta toimeen. Koska en jaksanut lähteä kauppaan hakemaan risottoriisiä tein tämän ohralla ja hyvin toimi! Ja täytyy sanoa että ruoan yllättäjä oli selleri, mahtava kirpsakka takapotku.

Tattirisotto (3-4:lle)

1 sellerin varsi
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
2,5 dl risottoriisiä tai ohraa
1,5 dl kuivattuja tatteja
1 lasillinen valkoviiniä
n. 1,5-2 dl parmesania
voita
öljyä
suolaa ja pippuria
kasvislientä tai vettä

Laita silputtu sipuli, viipaloitu selleri ja murskattu valkosipuli öljyyn pannulle ja kuullota hetki. Lisää riisit/ohrat ja sekoittele pannulla kunnes jyvät muuttuvat kuultaviksi ja poksuvat, älä anna ruskistua. Kaada sekaan valkoviini, sekoita ja pienennä lämpöä niin että risotto kiehuu juuri hiljalleen kuplien. Lisää kasvislientä tai vettä (mä murskasin sekaan yhden kasvisliemikuution ja lisäilin vettä) pienissä erissä ja sekoittele risottoa vähän väliä kunnes se on valmista (menee noin 30 min, maista!).
Kun risotto on kypsää lisää nokare voita ja raastettu parmesan. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

7 kommenttia:

  1. oh no! onko niin, että mun täytyy antaa sellerille toinen mahollisuus...? jotenki se on ollu aina niiiin pahaa, mutta nyt tämäkin resepti saa vähän toisiin aatoksiin.

    VastaaPoista
  2. No musta tuntuu että joo! Mäkin olen vältellyt sitä aktiivisesti mutta nyt jopa tykästynyt! Kaikkea sitä vanhemmiten alkaakin syödä, ensin savu-asiat, sitten tää, kohta varmaan alkaa silakka kiinnostamaan.

    Mutta siis olen vedellyt selleripötköjä myös ihan tuosta vaan, soijajugurtti-makea chilikastike-dipin kanssa, suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Selleri kannattaa ehdottomasti kuullottaa öljyssä, niin siitä vapautuu ihania aromeja paljon pehmeämpänä kuin muuten.

    VastaaPoista
  4. Nelle, kiitos vinkistä ja reseptistä!

    VastaaPoista
  5. Jee, tateille käyttöä :)

    VastaaPoista
  6. No mutta missä vaiheessa lisäät kuivatut tatit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kappas, sehän tuolta puuttuu. Lisäsin sienet jo heti alkuun, samaan aikaan kuin sipulit ja kuullottelin niitä myös.

      Poista