maanantai 22. maaliskuuta 2010

Munakoisokääröt tomaattikastikkeessa


Sain tuparilahjaksi kauan kuolaamani keittokirjan, Marja Lindforsin Taivaallinen munakoiso, kiitos vielä! Huh, nimi todellakin on kuvaava, vaikeinta oli päättää mistä aloittaisi. Mutta jostain oli vaan pakko :)
Todella hyvää.

Munakoisokääröt tomaattikastikkeessa

2 suurta munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä

Kastike
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
2 dl paseerattua tomaattia
mustapippuria

Tahna
4 rkl korppujauhoja
80g parmesania
tuoretta basilikaa
3 anjovisfileetä (korvasin parilla lusikallisella siemensekoitusta)
125g mozzarellaa (suolaliemessä)

Leikkaa munakoisot pitkittäin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele suolaa päälle ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Pyyhi paperilla pinnalle noussut neste ja paista viipaleita oliiviöljyssä muutama minuutti kummaltakin puolelta, kunnes ovat pehmeitä.

Tee kastike. Kaada pannulle öljyä. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja kuullota ne. Soseuta kuoritut tomaatit haarukalla ja lisää pannulle. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suolaa ja mustapippuria. Hauduta noin 15 minuuttia ja nouki valkosipulinkynnet pois.

Valmista rullien sisälle tuleva tahna. Raasta parmesan, silppua basilika ja leikkaa anjovis pieniksi paloiksi. Sekoita korppujauhot, parmesan, basilika, hieman suolaa ja mustapippuria sekä anjovis (tai siemenet) pariin lusikalliseen öljyä, niin että seoksesta tulee tahnamaista. Leikkaa mozzarella viipaleiksi.

Levitä jokaisen munakoisoviipaleen päälle tomaattikastiketta, hieman tahnaa ja mozzarellaviipale. Kierrä rullalle ja kiinnitä hammastikulla. Asettele rullat uunivuokaan, levitä päälle loppu tomaattikastike ja raasta päälle parmesania. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

13 kommenttia:

  1. oi!

    pakko kokeilla. munakoiso ei oo ihan vielä mun kaveri, vaikka oon vannonut tekeväni lähempää tuttavuutta koison kanssa jo vuosia. tää näyttää todella hyvältä. (ja kiitos kun vinkkasit anjoviksen korvaajasta.)

    löytyisköhän toi kirja kirjastosta hmmm...

    VastaaPoista
  2. Liina, ei ole munakoiso ollut vielä kovin kauaa munkaan kaveri mutta nykyään olemme ylimpiä ystäviä eli suosittelen!

    Anjovista olen aina karttanut ja vieressä oli siemenpurkki niin ajattelin että tuosta sitten ja hyvin sopivat joukkoon. Kirjahan on aika uusi mutta en tiedä, välillä uutuudet tulevat kirjastoihin aika nopeaankin. Ja lisää kirjasta testattuja reseptejä luvassa täällä jatkossakin :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä saa kirjastosta, varauksessa on mulla jo.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Oi, resepti vaikuttaa tosi hyvältä. Munakoiso on yksi mun lemppari, joten tuo kirja täytyy ehdottomasti hankkia.

    VastaaPoista
  6. Voi veljet! Kuinkahan kauan munakoisorullat ovat roikkuneet kokeilulistallani? Vuoden, puolitoista, kaksi? Että voikin ihminen olla saamaton.. Kiitos vaan muistutuksesta, näyttää superhyvältä! :)

    VastaaPoista
  7. Tytti, joo suosittelen kirjaa kyllä! Vaikka monet resepteistä ovat keskenään samankaltaisia (paljon munakoisoa yhdistettynä tomaatin kanssa) silti kaikki ohjeet ovat hyvin houkuttelevia.

    Sanna, sama juttu! Vaikka kuinka kauan on pitänyt tehdä soijarouheisella täytteellä mutta tää kahden juuston kombo oli vastustamaton :)

    VastaaPoista
  8. Tuo oli varmaankin taivaallisen makuista.Olen täällä tollaista syönyt ja myös joskus tehnyt ja ihana ruokalaji se onkin:-)

    VastaaPoista
  9. Oi, munakoiso on niin herkkua! Tuo kirja täytynee hankkia :)

    VastaaPoista
  10. Yaelian, ajattelinkin että sulla varmaan on kokemusta tällaisista :)

    Omenaminttu, oi tosiaan!

    VastaaPoista
  11. Keittokirjailija-Marja pitää Tampereella työväenopistossa ruokakursseja. Itse päädyin marokkolaisen ruuan kurssille ja sieltä jäi käteen myös tää munakoisokirja. Marja oli mahtava ja munakoisoa on nyt jääkaapissa AINA!

    VastaaPoista
  12. Riina, oi wau, Marjan kurssille olisi ihana päästä. Ja mahtia että keittokirjailijat pitävät myös kursseja!

    VastaaPoista
  13. Riina, olispa kivaa kuulla lisää kurssista! En tiennytkään, että sellaisella olit.

    Mun suhde munakoisoon voisi kyllä syventyä - ehkä tuon kirjan avulla vaikka.

    VastaaPoista