perjantai 26. maaliskuuta 2010

Savutofu-herkkusienipiirakka

Noniin. Munhan siis piti tehdä Unelias kokki -blogin Annan yllyttämänä purjo-siitakesieni-vuohenjuustopiirakka, mutta sitten löysin itseni harhailemasta kaupassa savutofupaketti kädessä (taas) ja peli oli menetetty. Sanat sieni ja piirakka olivat kuitenkin vahvasti mielessä. Ja todella tykkäsin lopputuloksesta! Chilikastike ja savu maistuvat vahvoina mutta mun makuun ei yhtään liian päällekäyvinä. Tätä tuleville kesäisille piknikeille. Kesä, saa tulla.

Savutofu-herkkusienipiirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl 4-viljan/kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl oliiviöljyä
0,75 dl vettä

Mittaa kuivat aineet voitelemattomaan vuokaan ja sekoita. Lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 pkt kylmäsavutofua
200-250g herkkusieniä
2 dl soijajugurttia
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl paprikajauhetta
kuivattua persiljaa
suolaa

Viipaloi pestyt herkkusienet, ei kuitenkaan ihan ohuiksi, muuten kutistuvat olemattomiin paistaessa. Paista viipaleita tilkassa öljyä kunnes suurimmat nesteet ovat haihtuneet. Ripottele hieman suolaa päälle. Sillä aikaa murenna tofu ja sekoita se jugurttiin. Sekoita joukkoon myös chilikastike ja paprikamauste. Levitä tofuseos pohjan päälle, asettele sen päälle paistetut herkkusieniviipaleet ja ripottele persiljaa viimeiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Mun vuohenjuusto-siitake-ajatuksen kohtalona on selvästi tulla melkoisen muunnetuksi, nyt jo toiseen kertaan :D Mutta ei yhtään hassumpaa, kun muunnos on näin inspiroiva sekin!

    VastaaPoista
  2. Anna, hehee, se piirakka ei ehkä ikinä näe päivänvaloa :) Pitäis pitää piirakka-ilta jossa olis se ja kaikki sen muunnelmat edustettuina!

    VastaaPoista
  3. Nam nam,tuota söisin heti! Täällä tosin on savutofu sen verran tyyrimpää kuin tavallinen,että tuollaista varmaan tekisin sitten kun on sopiva tilaisuus kyseessä...

    VastaaPoista
  4. Yaelian, joo onhan se täälläkin jonkun verran kalliimpaa. Pitäisi testata joskus savustaa itse, muistaakseni luin joskus jostain että oli onnistunut. Kesä, grilli ja savustuslaatikko.. tulis jo!

    VastaaPoista
  5. Elina, kiitos! Sinulta varmaan olenkin muuten oppinut käyttämään soijajugurttia piirakoissa. Se on kyllä niin monipuolinen ja nerokas tuote, sopii ihan kaikkeen.

    VastaaPoista