sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Viilentävä kurkku-pastasalaatti tillipestolla


Hahaa, I'm back! Mun kaksi ja puoli kuukautta kestänyt "parin viikon" kattoremppa on ohi ja pääsin muuttamaan takaisin kotiin. Ja mikä parasta, sain mun keittiön takaisin. Aaaah. Tällä säällä syöminen tapahtuu lähinnä piknikeillä tai jäätelökioskilla, jotain viilentävää siis. Tillinippu osui käteen kaupassa ensimmäisenä, nimittäin taannoisella Puolan reissulla (josta lisää myöhemmin) tilliä käytettiin paljon ja se sopi yllättävän moneen. Tällainen salaatti syntyi siis tillinipun innoittamana ja osallistunpa sillä myös kesän ruokahaasteeseen!


Kurkku-pastasalaatti tilli-cashewpestolla
( yhdelle, pestoa tulee enemmän)

1,5 dl pastaa
1 avomaakurkku

1/2 nippu tilliä
1,5 dl cashewpähkinöitä
reilu loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
(1 dl maustamatonta (soija)jugurttia)

Keitä pasta kypsäksi ja jäähdytä. Pilko kurkku ja sekoita pastan kanssa. Jauha monitoimikoneessa peston ainekset tahnaksi ja sekoita salaattiin, reilu 1 rkl per annos. Jos peston makua haluaa hieman pehmentää, siihen voi lisätä maustamatonta jugurttia, toimi oikein hyvin! Näin pesto sopii hyvin dipiksi perunoiden yms kanssa ja vetelin leivän päällä myös. Alla kuvassa pesto vielä ilman jugurttia.


6 kommenttia:

 1. oliko Tervalammen kurkkua? vaikuttaa olennaisesti äänestysinnokkuuteen ;)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hahaa, voi kun olisikin. Se on kyllä maailman parasta kurkkua! Tää on Hakaniemen hallista, jos siitä saisi edes sympatiapisteitä :)

  VastaaPoista
 4. Testasin ja tykkäsin! Ihanan simppeli, raikas ja maukas. Saat mun ääneni.:)

  VastaaPoista
 5. Mä aina unohdan, mikä tän kastikkeen nimi on ja sitten googletan ihan hädässä. Nyt tajusin viimein laittaa linkin suosikkeihin niin ei tarvii seuraavalla kerralla panikoida. Tää on ihan sairaan hyvää!

  VastaaPoista