keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Halva (sinä senkin liian hyvä)


Tein jotain ihan liian hyvää. Hate when that happens. Itsekuri petti täysin enkä vaan pystynyt lopettamaan syömistä. Aaah ja auh. Ja kun nyt tuli puheeksi niin vaadin markkinoille yhden hengen piirakka- ja kakkuvuokia vastaavia ylilyöntitilanteita varten.

Resepti löytyi äitini ihanasta Kasvis -keittokirjasta. Halvasta ei kyllä tullut ihan niin jähmeää että olisi saanut leikattua paloiksi mutta en juuri mittaillut aineksia (oli kuuma) ja käytin juoksevaa hunajaa, jämäkämpi olisi voinut auttaa. Mutta toimi erinomaisesti myös tahnana ja visioin jo että tässä olisi ihan älyttömän hyvä täyte esim uuniomenoille. Mmmm.

Halva

5 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
1-1,5 dl sulatettua margariinia
5 dl tahinia
1,5-2 dl hunajaa
0,5 rkl kanelia

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille tai vuokaan ja siirrä kylmään jäähtymään. Kun tahna on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi. Halva säilyy pitkään jääkaapissa (HAH!), mutta on parasta tuoreena.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa, halvaa!

  Lasten leivonta-astioissa on aika sopivan oloisia pikkuastioita, oon niitä katsonut vähän sillä silmällä :) t. nimim. sama ongelma

  VastaaPoista
 2. Ooo, lasten leivonta-astiat! Mahtavaa, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. nami, kuulostaa hyvältä!

  mulla on yksi pienenpieni kakkuvuoka, ja sillä on kyllä kätevä tehä semmosia 2 hengen kakkuja. leivontatarvikekauppakierrokselle vaan, kyllä niitä löytyy!

  VastaaPoista
 4. Puolitatteko sitten vaan ohjeet vai miten teette kahden hengen kakun? Jotkut ainesosat on vähän ongelmallisia puolittamiseen, esim. kananmuna.

  (Tokihan aina voi leipoa vegaanisesti juu.)

  VastaaPoista
 5. Itse puolitan kananmunat rikkomalla rakenteen ja kaatamalla puoli munaa kulhoon :)

  VastaaPoista
 6. Hertta, joo kyllä mä puolitan tai jos oikein iso satsi niin kolmeen osaan mutta kyllähän ne mitat siinä sitten heittelee. Ja munia mulla ei ole muutenkaan ikinä niin ne vaan jätän pois.

  VastaaPoista
 7. Halva on liian HYVÄÄ. Mutta toisaalta, rasvaa ja sokeria, voiko olla pahhaa? Sillä saa myös juuri siksi ehkä parhaan mahollisen herkuttelumorkkiksenkin. :D
  "Mutta siemenissähän on hyvää rasvaa..."

  VastaaPoista