keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Mosaiikkia


Häähumusta selvinneenä osa juhlapaikasta pääsi taas omaan tehtäväänsä - askarteluhuoneeksi. En ole koskaan tehnyt mosaiikkia, mutta nyt ainakin pääsin aloittamaan ja kokeilemaan. Ehkä joku tekee pöydän valmiiksi.

Ajatus lähti siitä, että kurssi oli tuloillaan ja aitassa oli vanha Singer -ompelukone, jonka pöytäosa oli hajonnut. Siihen sitten sahattiin vanerista uusi kansi ja mars kaakeleita murskaamaan. Herra Paun sisar tässä toimii mestarimurskaajana.

Kanteen muotoitui kuva koneesta (jonka kyllä ensin piirsin lyijykynällä), muutama lankarulla ja sakset. Kone, rullat ja sakset ovat sulatettuja lasinpalasia. Paljon paloja jäi murtamatta ja liimaamatta ja pitäisihän se saumatakin...mutta mukavaa hommaa oli kuitenkin!

5 kommenttia:

 1. ooh. ollapa oma askarteluhuone, joka tarvittaessa muuntuu baariksi... ja noin hieno singerikin vielä! aikamoisen hienot on mosaiikitkin.

  VastaaPoista
 2. Askarteluhuone pitäis olla kyllä ihan kaikilla!

  Kivaa puuhastelua teillä siellä.

  VastaaPoista
 3. Ja on tosi hieno ompelukone muotoutumassa tuohon pöydälle. Toivottavasti saadaan valmiiksi, kyllä sitä kelpaisi ihailla.

  VastaaPoista
 4. Hieno! Itsekö sulattelit lasinpaloja, jäi vaan askarruttamaan mieltä... Oon miettinyt kanssa noide mosaiikkien tekoa joskus, sarjassamme viimeks 4H-kerhossa. Vaan lie mulla niitä suunnitelmia, jotka jää mietintäasteelle kun ei ole sitä askarteluhuonetta!

  VastaaPoista
 5. pitäsköhän herkun ja koukun vuokrata sitten työhuones ja välillä pitää siellä salaista drinkkibaaria tai salaista kakkukahvilaa!

  olen kuullut huhuja, että pöydän valmistuminen on edennyt. täytyy vielä tarkemmin tiedustella.

  lasinpalaset ovat jämäpaloja anopin tiffanyharrasteesta. askarteluhuoneeseen on tulossa myöhemmin vielä oma uuni sitä varten.

  VastaaPoista