maanantai 19. heinäkuuta 2010

Salainen tehtävä

Herkun ja koukun tytöt ovat pitkin kevättä tehneet salaisia valmisteluja. On opeteltu virkkaamaan, vaihdeltu lankakeriä, suunniteltu väriyhdistelmiä, mittailtu käsialojen yhteensopivuutta, kokoonnuttu salaisiin suunnittelupalavereihin...

Ainoastaan pau on pidetty suunnitelmissa pimennossa, koskapa on kaikkien salajuonien syynä! Herra ja rouva pau järjestivät nimittäin viime viikonloppuna kaukana Helsingin humusta hienot ja tunnelmalliset kesäjuhlat, joihin koukkulaiset veivät lahjaksi isoäidin neliöistä ihan itse virkkaamansa torkkupeiton.

Peittoon jokainen käytti omia jämälankojaan, jonka lisäksi neliöiden uloimmat reunat tehtiin luonnovalkoisesta Seitsemästä veljeksestä. Näin tuli riemunkirjavaan peittoon hieman harmoniaa, ja se sopii toivottavasti paremmin nuoren parin tyylikkääseen kotiin.

Peitossa on palasia yhteensä 208 kpl, kokoluokka on 130x180 cm. Ei siis riitä sängynpeitoksi, mutta torkkutarkoituksiin passeli!

Peiton sisään käärittiin vielä tusina parin toivomia vanhoja Sorsakosken aterimia sekä parasta Alkosta löytynyttä rosé-samppanjaa.

Handepande oli askarrelut kerholaisten puolesta vallan hienon kortin, johon oli hyödynnetty Hesarin hääpäiväilmoitusten kuvia.

Koko komeus pakattiin itse ommeltuun mansikkakuosiseen kassiin ja kiikutettiin perille porojen ja hyttysten maakuntaan. Mahottomasti onnea vielä herra ja rouva pau, ja kiitos ihanista juhlista!

8 kommenttia:

 1. Peitosta tuli mahtava! Taispa olla pikkusen hommaa palojen yhdistämisessä...:)

  -Sanna-

  VastaaPoista
 2. lkiitos kiitos!

  sanna, mikäs sen mukavampaa 30 asteen helteellä kuin istua villapeitto sylissä ompelemasssa palasia yhteen...

  VastaaPoista
 3. Ihana peitto :) Tuollaisesta lahjasta varmasti kuka tahansa olisi onnellinen! Ja vielä kun on itse tehty... :)

  VastaaPoista
 4. Tätä oli hauska tehdä! Suurin kiitos kuuluu kyllä Ellulle, joka palaset tosiaan yhteen sommitteli ja ompeli. Kiitos siis!

  VastaaPoista
 5. kortti oli komein ja paketti oli hienoin! herra ja rouva pau ovat ihastuksissaan ja liikuttuneita sisällöstä. ootte kovasti rakkaita sekä kaikista parhaita koukuttelijoita ja salailijoita. tämän peiton alla on ihana muistella juhlien juhlaa. ja tätä peittoa esitellään, kun muistellaan juhlalahjoja.

  VastaaPoista
 6. Voi että kuinka ihana ja loppuun asti harkittu kokonaisuus! Toiset on onnellisia, kun on tuollaisia ystäviä!

  VastaaPoista