lauantai 12. maaliskuuta 2011

Siemennäkkäri


 No täältä se nyt tulee, lupailemani siemennäkkärin ohje jonka bongasin Ruokahommia-blogista. Aivan mahtavan addiktoivaa kamaa. On tässä viime aikoina tullut testattua kaikenlaisia hiilarittomia leipiä ja täytyy sanoa että monet niistä maistuu munakkaalle. Tai juustomunakkaalle. Mutta tämä oli ihan eri juttu. Hyvää!

Siemenleipä
(pellillinen)

3 suurta munaa
10 rkl seesaminsiemeniä
10 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
6 rkl kaurahiutaleita
2 tl merisuolaa
4 rkl jauhettua mantelia

Sekoita ainekset pehmeäksi taikinaksi. Ei kuivaksi eikä juoksevaksi, vaan helpohkosti pellille levitettävän pehmeäksi. Lisää mantelijauhoa, jos taikina on liian juoksevaa, ja muna, jos liian tönkköä. Levitä taikina ohueksi mutta tiiviiksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Leikkaa levy heti uunista nostettuasi palasiksi. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Maistuu voin kanssa mutta levite aurinkokuivatuista tomaateista oli myös mainio kaveri!

15 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kräkkeri! Melkein kuin raw-krakkerit muttei ihan.Pitääkin joskus kokeilla tätä!

    VastaaPoista
  2. No taaspa osui kaikessa yksinkertaisuudessaan mieluisa ohje, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Ei ku kokeilemaan. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Oli kyllä maailman simppelein leipä ja luulisin että mitkä tahansa siemenet joita kaapista löytyy sopivat tähän. Rousk ja nam.

    VastaaPoista
  5. Siis onko pellavansiemenet käytetty ilman liotusta? Ei kai sentään...muuten ihan mielenkiintoinen ja kokeilemisen arvoinen!

    VastaaPoista
  6. Äitiliini, mä itseasiassa käytin pellavansiemenrouhetta joten en osaa tuohon sanoa mitään. Juu, testiin vaan!

    VastaaPoista
  7. Täällä kotikotona lomaillessa kysyin äidiltäni, et "mitä noi on"? Ja yllätyksekseni hän vastasi, että no Herkun ja koukun siemennäkkäriä! Hauskaa!

    Mutta mutta: meidän äitee oli noudattanut ohjetta tarkasti, mutta näkkäristä tuli kamalan suolaista! Mites Jytis sulla, laitoitko tosiaan 2 tl sitä suolaa? Tosin äitini myönsi, että saattoi hieman lipsahtaa... Mutta enivei: kannattaa olla tarkkana suolamäärien kanssa!

    VastaaPoista
  8. Hyvää tuli, kiitos ohjeesta!

    Onko tietoo säilyvyydestä, huoneenlämmössä, jääkaapissa, pakkasessa..?

    VastaaPoista
  9. Hertta, hahaa, mahtavaa! Ja siitä suolaisuudesta, mä käytin ihan tavallista suolaa niin taisin laittaa sitä reilun yhden teelusikallisen koska eikös ohjeen merisuola ole sellaista karkeaa ja isompaa köntsää? Tai siis olen tehnyt niin että jos ohjeessa on merisuolaa ja mulla tavallista niin oon laittanut vähän vähemmän.

    Ja Nina, kiva että maistui! Itse olen säilyttänyt muovipussissa tai rasiassa, huoneenlämmössä. Neljässä päivässä leivät ovat yleensä hujahtaneet, sen ajan on ainakin säilynyt hyvin.

    VastaaPoista
  10. Voiskohan noi kaurahiutaleet korvata vaikka vehnäleseillä? Vai mikä olis hyvä vaihtoehto, kun mun kaapista ei kaurahiutaleita löydy :/

    VastaaPoista
  11. Kermis, mä olen monessa eri reseptissä korvannut hiutaleet leseillä ja aina on onnistunut eli uskallan väittää että voisi korvata. Mutta kerro toki miten kävi jos testaat!

    VastaaPoista
  12. Tätä haluan kyllä ehdottomasti kokeilla! Vegaanina vähähiilarisen ruokavalion noudattaminen vaatii välillä aika paljon mielikuvitusta, ja tulee repsahdettua herkkuihin helposti. Tämä vois olla mukavaa pureskeltavaa. :)

    VastaaPoista
  13. Ihana herkku!
    Paistoin 3 pellillistä.

    Jos käyttää tavallista suolaa, niin VAIN ½tl! Se riittää :)

    Käytin kuorittuja seesaminsiemeniä. Tavallisesta keskon pikkukaupasta sai. Samoin auringonkukansiemenet niitä kuorittuja (ei linnuille tarkoitettuja kuten kaikki varmaan tajuavat...)

    Kiitti! Upea resepti.

    VastaaPoista
  14. ArualMaria, joo uskon että on haastavaa kun tuntuu että kasvissyöjälläkin menee helposti aika tylsäksi sillä ruokavaliolla.

    Anonyymi, kiitos vinkistä ja kiva että maistui! Onkin kätevää tehdä isompi satsi kerralla tai ainakin luulisin että leipä säilyy ihan hyvin

    VastaaPoista