torstai 15. syyskuuta 2011

Mainio kesäkurpitsalisuke


Haa, vielä ei ole grillauskausi ohi! Vaikka myrskytuuli yrittikin viedä kaiken muun irtaimiston parvekkeelta, grilliä se ei saanut liikkeelle. Hyvä niin, sillä mulla on vielä vaikka mitä grilli-avusteisia reseptejä testaamatta. Nyt vihdoin sain kokeiltua Voisilmäpeliä-blogista bongattua grillattua kesäkurpitsasalaattia. Vaikka testimaistaja sanoi että kesäkurpitsakiintiö on täynnä, hyvin upposi. Maukasta!

Grillattu kesäkurpitsasalaatti (kahdelle, lisukkeena neljälle)

kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl raastettua parmesania (ei ollut, hyvin toimi vegaanisenakin versiona)
ripaus chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

2 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä grillaamiseen
kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen saksanpähkinöitä (mulla oli pinjansiemeniä)

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Siivuta kesäkurpitsa pituussuunnassa (juustohöylä on kätevä). Lorauta siivujen päälle hieman oliiviöljyä ja sekoita tasaisesti.
Lado siivut grilliin ja paista pihdeillä kääntäen kumpikin puoli sopivasti ruskettuneeksi.
Silppua persilja ja rouhi pähkinät/siemenet. Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki ainekset.

Me nautittiin salaatti lisukkeena paistettujen sipulien, mainion seesam-valkosipulidipin ja paistetun kuhan kanssa.

4 kommenttia:

  1. Jes, taas tietää mitä kokeilee viikonloppuna, kiitos! Miehekkeen karppausintoilun lomassa kesäkurpitsaa on tullut tehtyä jo muodossa jos toisessakin, mutta seuraavaksi vois testata tätä. :))
    Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Eerika, heh, sama karppausasetelma ollut täälläkin taloudessa pari viikkoa :)

    VastaaPoista
  3. nuo ilta-aurinkokuvat on niin ihania! eikä kesäkurpitsalisukkeessakaan mitään vikaa. jospa sitä vielä grillin lämmittäis... viimestään ens kesänä.

    VastaaPoista
  4. Pinjansiemenet on niin herkullisia, ja muutenkin tämä vaikuttaa kivalta salaatilta.

    VastaaPoista