torstai 2. helmikuuta 2012

Herkku ja koukku goes Motti

Herkun ja koukun ja kavaljeerien kuukausittaiset ravintolatestaukset saatiin tämän vuoden osalta käyntiin heti tammikuussa. (Harmi kyllä viime vuoden puolella bloggaamatta jäivät kokemukset ainakin Chef & Sommelieristä ja Shanghai Cowboysta - ei vaan sattunut kenellekään kameraa mukaan.) Vuoden ensimmäiseksi ravinteliksi valittiin Motti, jonne mahtui perjantai-iltana mukavasti isommallakin porukalla.

Seurueessa tilailtiin kaikenlaista tarjolla olevaa sen verran innokkaasti, että eiköhän pöydästä lopulta löytyneet miltei kaikki menun lajikkeet, plus vielä lisäksi vegaaniset versiot (ihan kaikista ei kyllä jäänyt kuvamateriaalia).

Kasvissyöjät aloittivat ruokailun maukkaalla lanttucapuccinolla...


...kun taas joku maisteli nahkiaisia.


Nieriäleipä herätti ihastusta...


...mutta vuohenjuusto-punajuuripiiras vähän jakoi mielipiteitä.


Vegaanimenuun kuului mm. suppilovahveroista, merilevästä ja fenkolista koostettu salaatti, joka oli kyllä jännittävä, mutta ei valitettavasti oikein kohdannut omia makumieltymyksiä.


Sen sijaan vegaaniset grillatut juurekset olivat mainioita, joskin kovin suolaisia.


Aika moni valitsi sieni-perunagnocchit valkoherukkaketsupilla, ja hyvin vaikuttivat maistuvan.


Rapujäätelöstäkin tykättiin useammankin maistelijan toimesta...


...ja jälkiruokajäätelöistä vasta tykättiinkin! Tarte tatin jäätelöllä ja marengilla herätti ihastusta...


...ja tyrni creme brulee suorastaan hurmiota. Onneksi yksi oli niin kaukaa viisas, että tilasi kaksi jälkiruokaa.  Ei kuulemma kaduttanut.


Vegaanijälkkärivaihtoehto oli sorbettia ja lakkoja - hyvää ja raikasta.


Kaiken kaikkiaan Motista jäi ihan mukava maku, homma toimi ja ruokien hinta-laatusuhde oli hyvä. Vaikka isossa porukassa kaikki tilailivat eri määriä ruokalajeja (4-6 noin yleisimmin), niin ruoat onnistuttiin tarjoilemaan siten, että kukaan ei joutunut yksinään syöpöttelemään muiden odottaessa. Hieman lisähuomiota tarjoilijoilta olisi kyllä toivonut - tai edes, että lähtiessä olisi toivotettu tervetulleeksi takaisin.

Ps. Huomasin muuten, että Motin menu oli muuttunut, ja samalla hinnat olivat nousseet muutamalla eurolla/ruokalaji. Jos joku käy testaamassa uutta menua niin kertokaapa, onko hinta-laatusuhde edelleen kohdillaan!

4 kommenttia:

 1. Viikon päästä mennään. Harmi, että juuri tähän saumaan osui tuo ruokalistan vaihto. Olen vähän haaveillut nahkiaisten maistamista, koska en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
 2. Se kastike oli valkoherukkaketsuppia!
  Mullekkin jäi hyvä fiilis ravintolasta vaikka ihan kaikki ei omaan makuhermoon iskenyt (se Ellulta maistettu merileväsalaatti kyllä aika paha suorastaan. Nahkiaiset aika rajun makuisia, lanttucappucchino ja rapujäätelö taas ihania).

  Erityisen kivaa oli se, että kaikki annokset oli saman kokoisia ja ei väliä minkä syö ekana, minkä tokana jne. 7e per annos oli just hyvä, harmi tosiaan että nyt hinnat nousseet.

  Erityismaininta vielä leiville, joita tarjoiltiin aluksi (ja sai pyynnöstä lisää), tosi hyvää omaa näkkäriä jossa oli isoja suolaklönttejä, vaaleaa leipää sekä maukasta saaristolaisleipää. Niin ja laskun kanssa sai vielä konvehteja joita ei tosiaan jälkkäreiden jälkeen olisi enää tarvinnut mutta kummasti nekin maistui.

  VastaaPoista
 3. Oi mitä ihania herkkuja! Kylläpä tuli nälkä näitä katsellessa. Nuo kasvisruoat ja jälkkärit.. nam! :)

  VastaaPoista
 4. jonna, käyhän sitten kertomassa teidän kokemuksia uudesta menusta!

  jytis, kiitos täydennyksistä, korjasin valkoherukkaketsupin tekstiin. leivät tosiaan unohdin mainita, se näkkäri oli ihan mahtavaa!

  mimosa, herkuttelu hyvässä seurassa kannattaa aina :)

  VastaaPoista